Klik venligst
NYHETER 2020-11-26 KL. 09:16

Mekan & Modell hakar på Lokaltidningens kampanj

Av Hans Nilsson

Mekan & Modell hakar på Lokaltidningens kampanj
- Vi har bestämt oss för att haka på Lokaltidningens initiativ. Vi betalar ut lönen den 18 december istället för den 23 december, säger Johan Ennerfelt, vd på Mekan & Modell. Foto: Mekan & Modell

ALVESTA. Mekan & Modell på Ågatan i Alvesta har hakat på Lokaltidningens uppmaning att betala ut lönen tidigare i december för att minska trycket i julhandeln.- Jag tycker det är en bra idé, och alla i personalen är med på det, säger Johan Ennerfelt, vd på Mekan & Modell.
Lokaltidningen i Växjö och Alvesta och dess ägare Cecilia Petersson föreslår att privata företag, Växjö och Alvesta kommun och Region Kronoberg gör en tidig utbetalning av lönen i december.
Tanken är att man ska minska trycket på den sena julhandeln dagarna före jul, och på det viset minska risken för smittspridning.
När Johan Ennerfelt, vd på Mekan & Modell i Alvesta, fick höra om detta tyckte han genast att det lät intressant.
- Vi är ett litet företag och det kan vara svårt att veta vad man kan bidra med för att minska smittspridningen. Men alla kan ju göra något. Jag frågade personalen vad de tyckte, alla anställda tyckte det var en bra idé, förklarar Johan Ennerfelt.
- Så vi på Mekan & Modell har bestämt oss för att haka på Lokaltidningens initiativ. Vi betalar ut lönen den 18 december istället för den 23 december. Våra anställda får då större möjlighet att planera sina inköp inför jul och kan bidra till minskad trängsel i julhandeln precis innan helgen, lägger han till.
Johan Ennerfelt har infört en del åtgärder för att minska risken för smittspridning på arbetsplatsen.
- Vi är bara åtta personer på arbetsplatsen och vi är inte trångbodda. Men vi har ändå möblerat om i lunch- och fikarummet för att kunna hålla avstånd, det finns handsprit vid varje arbetsstation och dator och vi godkänner bara de absolut viktigaste besöken i fabriken, berättar Johan Ennerfelt.
hans nilssonMekan & Modell på Ågatan i Alvesta har hakat på Lokaltidningens uppmaning att betala ut lönen tidigare i december för att minska trycket i julhandeln. Foto: Mekan & Modell