NYHETER 2021-10-24 KL. 15:00

Martina Wärenfeldt tog hem priser i SM i Fotografi

Av Josefin Petersson

Martina Wärenfeldt tog hem priser i SM i Fotografi
Martina Wärenfeldt.

VÄXJÖ. Vi skrev tidigare i höst om fotografen Martina Wärenfeldt som nått stora framgångar i The Portrait Masters och Wedding Portrait Photographers International. Nästa år är det 25 år sedan hon startade sin första studio och primärt är hon porträttfotograf och för några år sedan började hon utveckla det som hon kallar för konstnärliga porträtt. Den senaste veckan har hon även haft stora framgångar i SM i Fotografi.
– Jag tävlade i SM i Fotografi första gången 2016, sedan blev jag Svensk Mästare 2019. Förra året var jag inte med och tävlade utan var domare. Inför i år var jag extra laddad och skickade in många bilder, dessutom gick flera av bilderna till final, i hela sju olika kategorier. Det jag är mest stolt över att så många av mina bilder är kundbilder, tre av fyra guld är kundbilder, säger Martina Wärenfeldt.
I Klassiskt porträtt, vann hon guld med bilden Old Sailor, modellen heter Ulrik. I Kreativt Porträtt, vann hon brons och silver, brons med bilden A Blue Dream, kunden heter Agnes, silver med bilden Me and Cat, modellen heter Elin. I Gravid, vann hon guld med bilden Beauty Bump, kunden heter Sanna. I Kommersiellt Mode, vann hon brons med bilden Go for Gold, modellen heter Isabelle. I Familj/grupp, vann hon guld med bilden Family, kunden heter familjen Hultbrant. I Kreativt Barn Porträtt, vann hon guld med bilden Tudor the Magician, kunden heter Tudor. Martina Wärenfeldt var även i final i kategorierna Baby och Klassiskt Barnporträtt.

Josefin Petersson

I Kreativt Porträtt, vann hon brons med bilden A Blue Dream, kunden heter Agnes. Foto: Martina Wärenfeldt
I Gravid, vann hon guld med bilden Beauty Bump, kunden heter Sanna. Foto: Martina Wärenfeldt
I Familj/grupp, vann hon guld med bilden Family, kunden heter familjen Hultbrant. Foto: Martina Wärenfeldt
I Kommersiellt Mode, vann hon brons med bilden Go for Gold, modellen heter Isabelle. Foto: Martina Wärenfeldt
I Kreativt Porträtt, vann hon silver med bilden Me and Cat, modellen heter Elin. Foto: Martina Wärenfeldt
I Klassiskt porträtt, vann hon guld med bilden Old Sailor, modellen heter Ulrik. Foto: Martina Wärenfeldt
I Kreativt Barn Porträtt, vann hon guld med bilden Tudor the Magician, kunden heter Tudor. Foto: Martina Wärenfeldt