NYHETER 2020-1-6 KL. 16:51

Marie på teatern ny krönikör

Av Hans Nilsson

Marie på teatern ny krönikör
Marie Björkman, som är sälj- och marknadsansvarig på Regionteatern Blekinge Kronoberg, är ny krönikör på Lokaltidningen. Foto: Hans Nilsson

VÄXJÖ. Lokaltidningen har en ny krönikör - det är Marie Björkman, som är sälj- och marknadsansvarig på Regionteatern Blekinge Kronoberg, som ska börja skriva för oss.
– Jag är en driven och engagerad person som gör allt till 100 procent, säger hon.
Marie Björkman växte upp i Åsenhöga, runt sex kilometer norr om Gnosjö i Jönköpings län.
Hon höll på mycket med bordtennis och fotboll när hon var liten och hade en egen häst som hon tävlade med i ridning.
Att träna och röra på sig har följt med henne i livet.

Ordnar träningsresor
Marie var delägare i ett gym i Växjö under ett par år och hon är instruktör i Body Pump, Body Combat och Grit på Nordic Wellness. Dessutom ingår hon i ett instruktörsteam som ordnar träningsresor utomlands.
– Jag är en positiv människa som gillar fart och fläkt, och man kan nog säga att Gnosjöandan har påverkat mig en del. Min morfar arbetade på Hylténs, som var ett av ursprungsföretagen i Gnosjö, och som är industrimuseum sedan många år. Han blev vaktmästare där efter pensionen och jag har varit guide där några somrar, berättar Marie Björkman.

Jobbade på industriföretag
Men 1997 flyttade hon till Växjö för att plugga på universitetet och sedan dess har hon bott här.
Marie hade jobbat med försäljning och som platschef i flera år på olika industriföretag i Växjö, Hillerstorp och Värnamo när hon fick syn på en platsannons 2018 som lockade henne.
Regionteatern Blekinge Kronoberg sökte en sälj- och marknadsansvarig.
– Det var en ren slump att jag fick se att det var en tjänst ute. Teatern är en helt ny värld för mig, men jag tänkte "varför inte?" Jag blev nyfiken, sökte och fick jobbet, säger hon.
"Vi jobbar med känslor"

Så i början av 2019 tillträdde Marie tjänsten som sälj- och marknadsansvarig på Regionteatern, och hon trivs mycket bra med sitt uppdrag.
– Det är ett viktigt uppdrag vi har att få barn och unga vuxna att ta del av scenkonsten på Regionteatern och att beröra vår publik. Jag brinner för det och jag känner att jag gör skillnad, förklarar Marie Björkman.
– Det här uppdraget på teatern har förändrat min syn på livet, vi jobbar med känslor och uttryck här och det är en helt annan värld jämfört med där jag har jobbat tidigare.PÅ STARTSIDAN JUST NU