Klik venligst
NYHETER 2021-5-9 KL. 20:27

Margareta hyllas efter 45 år på Nordlunds

Av Hans Nilsson

Margareta hyllas efter 45 år på Nordlunds
Margareta Hedberg började jobba på Nordlunds i Växjö 1976. Nu har hon gått i pension. - Jag har trivts så bra på Nordlunds, säger hon och får en kram av Mats Kvist, ägare av Nordlunds. Foto: Hans Nilsson

VÄXJÖ. Efter 45 år som anställd på klädbutiken Nordlunds i Växjö har nu Margareta Hedberg gått i pension.- Jag har trivts så bra på Nordlunds i alla år. Men nu har jag bestämt mig för att sluta och då känns det bra, säger 69-åriga Margareta Hedberg, som hyllas av Nordlunds ägare Mats Kvist.
Vad hände 1976?
Jo, då var det bland annat vinter-OS i Innsbruck och Ingemar Stenmark tog brons i storslalom, Carl XVI Gustaf gifte sig med Silvia Sommerlath och en borgerlig regering ledd av Centerpartiets Torbjörn Fälldin tog över när Socialdemokraterna efter 40 år vid regeringsmakten hade förlorat riksdagsvalet.

Dessutom var 1976 året då en 25-årig Margareta Hedberg började jobba på Nordlunds i Växjö. Då hette ägarna Margit och Bertil Nordlund och klädbutiken låg på Klostergatan.
- På den tiden var det mer strikt klädsel på oss som jobbade i butiken, men egentligen är det inte så stor skillnad på Nordlunds då och nu. Det är samma typ av sortiment med kvalitetskläder och märkeskläder, och samma fokus på kundservice, berättar Margareta Hedberg.
I framtiden kommer det nog inte vara så vanligt att man jobbar i 45 år på en och samma arbetsplats. Men Margareta Hedberg har inte funderat på att byta jobb någon gång under de här 45 åren.
- Jag har knappt varit sjukskriven de här 45 åren, det har mycket att göra med att jag har trivts så bra på Nordlunds. Här har jag fått göra allt möjligt. Beställa varor, åka på mässor och ha alla dessa kundkontakter som jag älskar.
- Jag älskar människor, och 99,9 procent av alla kunder på Nordlunds är trevliga och bra. Jag vill verkligen tacka mina kunder efter alla år, säger hon.

Efter Margit och Bertil Nordlund var Jan Nilsson och Per Kempinsky ägare i flera år. Sedan tog Göran Skogh över Nordlunds, men sedan 15 år är det Mats Kvist från Kristianstad som äger Nordlunds.
- Jag har trivts med alla ägarna, och alla mina kollegor, säger hon.
Mats Kvist, som nyligen var på plats i Växjö för att tacka av Margareta Hedberg, är full av beundran för henne.
- Hon har varit fantastisk. Margareta har alltid jobbat bra och ställt upp. Hon är erfaren och har kunskap, och det är många av kunderna som har kommit hit och handlat hos henne. Efter så många år blir det en igenkänning för kunden med en anställd som varit i så många år, och det är bra för butiken, förklarar Mats Kvist.
Margareta Hedberg, som fyller 70 år i juni, känner ingen sorg eller ångest över att sluta jobba nu. Hon har lite nya planer.
- Jag är ju pigg och glad och jag har kommit fram till ett beslut att det är rätt att gå i pension. Nu har jag och min tre år yngre bror köpt en stor motorbåt tillsammans som vi ska ha i Grebbestad på västkusten. Där kommer jag nog att vara en hel del i sommar, säger Margareta Hedberg.

hans nilsson


Mats Kvist, Nordlunds ägare, är full av beundran för Margareta Hedberg. - Hon har varit fantastisk. Margareta har alltid jobbat bra och ställt upp, säger han. Foto: Hans Nilsson- Jag har fått göra allt möjligt på Nordlunds, och alla dessa kundkontakter som jag älskar, säger hon och får en kram av Mats Kvist, ägare av Nordlunds. Foto: Hans Nilsson