NYHETER 2021-2-14 KL. 14:39

Manifestation för de glömda barnen

Av Hans Nilsson

Manifestation för de glömda barnen
Gruppen Brinn för Barnen hade nyligen en manifestation i Alvesta med tända ljus utanför kommunhuset för att belysa barn som kommit i kläm och fått lida på grund av det man menar är socialtjänstens försummelse eller felaktiga ingripanden. Foto: Privat

ALVESTA. Gruppen Brinn för Barnen hade nyligen en manifestation i Alvesta med tända ljus utanför kommunhuset. Det skedde i samband med att gruppen i hela landet uppmärksammade de barn som har lidit, kommit i kläm och dött, mycket på grund av det man anser vara socialtjänstens försummelse eller felaktiga ingripanden.
Man tar ”Lilla Hjärtat”, Bobby, Mio och Sofia som några mer eller mindre aktuella exempel. Gruppen Brinn för Barnen är en politiskt obunden kraft som vill belysa de här barnen genom att tända ett ljus utanför landets alla socialtjänster under samma dag. Nu skedde det den 7 februari. En lokal representant för gruppen som vill vara anonym säger så här:
”Det är svårt att tänka på dessa barn och alla grymheter de utsatts för men så nödvändigt att vi har ögonen öppna och lär av de misstag som gjorts. Tyvärr så var det inte så många i Alvesta och Växjö. I Alvesta hade det tänts ett 10-tal ljus och några skyltar, i Växjö var det bara något enstaka ljus och skylt”.