NYHETER 2022-5-13 KL. 10:00

Man från Växjö häktades för inblandning i mord i Kalmar

Av Hans Nilsson

Man från Växjö häktades för inblandning i mord i Kalmar
En 19-åring från en ort i Växjö kommun greps av polisen i Kalmar och häktades sedan på sannolika skäl misstänkt för grov misshandel efter att en man mödats i Kalmar. Foto: Hans Nilsson

VÄXJÖ/KALMAR. En 19-åring från en ort i Växjö kommun häktades på sannolika skäl misstänkt för grov misshandel efter att en man knivhuggits till döds på valborg i Kalmar. Han är en av fyra unga män som häktades. Två män är misstänka för mord och ytterligare en för grov misshandel.
Tio personer i två olika gäng drabbade samman i bråk på valborgsmässoafton i stadsdelen Berga i Kalmar. De båda gängen ska ha stämt träff utomhus på Runvägen vid bensinmacken i Berga på grund av en tidigare konflikt, uppger SVT.
En man i 25-årsåldern blev knivskuren och fick föras till sjukhus med allvarliga stickskador. På söndagen meddelade polisen att mannen avlidit till följd av sina knivskador. Enligt åklagaren var planen att just den mannen skulle utsättas för våld.
Fyra män i 18- till 25-års åldern anhölls snart varav en 19-åring är från en ort i Växjö kommun. De andra är från Kalmar och Nybro och de är sedan tidigare dömda för bland annat misshandel, narkotikabrott och olaga hot.
Den 19-årige mannen från Växjö kommun och en 20-åring i Kalmar häktades häktades på sannolika skäl misstänkta för grov misshandel. En 22-åring från Kalmar och en 17-åring i Nybro kommun häktades båda på sannolika skäl misstänkta för mord.
Alla fyra ska ha varit bekanta med mordoffret. Samtliga häktade nekar till brott.
Det har skett ett antal skjutningar och mord i Kalmar under våren. Men det är oklart om det finns koppling i det här fallet till de tidigare morden. Enligt åklagaren Johan Henningsson är det något som utredningen får visa.
hans nilsson