NYHETER 2020-2-25 KL. 16:32

Malin Lauber(S): ”Stefan Löfven är en bra och tydlig statsminister”

Av Hans Nilsson

Malin Lauber(S): ”Stefan Löfven är en bra och tydlig statsminister”
- Stefan Löfven är min statsminister, han är en värdig statsminister. Han har klarat att styra Sverige i en tuff tid med en svår regeringsbildning, anser Malin Lauber, kommunalråd för Socialdemokraterna i Växjö. Foto: Privat

VÄXJÖ. Socialdemokraternas toppnamn i Växjö, Malin Lauber, har en helt annan bild av Stefan Löfven än Anna Tenje (M).- Stefan Löfven är en bra och tydlig statsminister, han har klarat att regera Sverige i en svår tid, anser Malin Lauber.
När Malin Lauber får höra att Anna Tenje tycker att Stefan Löfven är pinsam och att han är den sämste statsminister Sverige har haft blir hon inte speciellt överraskad.
- Moderaterna har det ju som ett mantra nu att smutskasta Stefan Löfven. Men Anna Tenje kan titta på sitt eget parti och fråga sig vad det är för statsministerkandidat hon har, säger Malin Lauber, kommunalråd för Socialdemokraterna i Växjö.
- Stefan Löfven är min statsminister, han är en värdig statsminister. Han har klarat en tuff tid med en svår regeringsbildning.
Anna Tenje reagerade starkt på Stefan Löfvens uttalande om att barn- och ungdomsrånen hängde ihop med Alliansens skattesänkningar.
- Det där med skattesänkningarna är taget ur sitt sammanhang, men visst har det påverkat antalet poliser och så vidare, säger Malin Lauber.
Polisen har förklarat att rånen mot unga har blivit råare och att det är allt vanligare att man förnedrar offret, bland annat har gärningsmän urinerat i munnen på offer.
- Det är ju helt oacceptabelt, då har man passerat alla gränser, säger Malin Lauber.
Frågan är då vad Malin Lauber och Socialdemokraterna vill göra åt barn- och ungdomsrånen i Växjö och i Sverige som helhet.
- När individen är svag måste samhället vara starkt. Man måste göra tidiga insatser, satsa mer på skolan och ta hand om unga och ge mer stöd åt föräldrar som har det svårt, säger Malin Lauber.
hans nilsson

PÅ STARTSIDAN JUST NU