NYHETER 2021-11-22 KL. 16:00

Magnus Larsson ställer ut på Galleri Småland

Av Josefin Petersson

Magnus Larsson ställer ut på Galleri Småland
Sedan 15 till 20 år tillbaka har Magnus Larsson haft en utställning på Galleri Småland varje år i november, så även i år, han ställer ut 30 tavlor i Alvesta mellan den 20 november och den 15 december. Foto: Josefin Petersson

ALVESTA. Konstnären Magnus Larsson hade sin första utställning när han var 15 år, så han har alltid målat mycket. I dag har han sin ateljé på Landskrona slott, Citadellet. Sedan 15 till 20 år tillbaka har han haft en utställning på Galleri Småland varje år i november, så även i år, han ställer ut 30 tavlor i Alvesta mellan den 20 november och den 15 december.
– Jag målar i olja och motivet är landskap, det jag gillar att fånga är motljuset och försöker alltid få med det i mina tavlor. Jag är ute mycket i naturen och gör mycket teckningar i tusch och i akvarell, men mina tavlor målar jag med olja. Till exempel de härliga vyerna med motljus och gärna lite dimma, då blir det härliga långa skuggor, naturen har blivit min stil, säger Magnus Larsson.
Magnus Larsson berättar att han tycker det är kul att komma tillbaka till Alvesta varje år och att det alltid brukar vara en bra publik. Många är återkommande och kommer på hans utställning varje år. Han har haft utställningar under pandemin men har inte alltid varit på plats själv, han har även haft några digitala utställningar.
– Tavlan som betyder mest för mig just nu är en backe med vitsippor och björkar, den skulle jag också säga är talande för mitt måleri just nu. För mig är det bästa med att vara konstnär friheten samtidigt som jag får vara kreativ och ute i naturen, det är också den känslan som jag vill förmedla med mina tavlor, säger Magnus Larsson.

Han hoppas även att han ska kunna komma tillbaka till Alvesta och Galleri Småland 2022 och ställa ut.

Josefin Petersson


Vitsippsbacken.Blåmes.