NYHETER 2022-5-16 KL. 09:38

Mångfaldspris till Tallgårdens bibliotek och Jan Niklasson i Växjö BK

Av Hans Nilsson

Mångfaldspris till Tallgårdens bibliotek och Jan Niklasson i Växjö BK
Tallgårdens bibliotek i Araby och Jan Niklasson i Växjö BK får Växjö kommuns mångfaldspris 2022. Foto: Hans Nilsson

VÄXJÖ. Tallgårdens bibliotek i Araby och Jan Niklasson i Växjö BK får Växjö kommuns mångfaldspris 2022.
Biblioteket på Tallgården är en betydelsefull mötesplats som erbjuder aktiviteter på olika språk, utöver deras uppdrag som riktar sig till olika målgrupper. Det har särskild betydelse för folkbildningen i Araby, enligt kommunen.
Jan Niklasson är ordförande i Växjö BK:s sektion för personer med funktionsnedsättning. Han prisas för sitt långsiktiga och goda arbete med Växjö BK:s satsning Kul med boll och för sitt arbete med sammanhållning och delaktighet där han lyckats utveckla det till en värdefull plats för ett 20-tal ungdomar i laget. Tack vare hans arbete har sektionen fått sponsorer och ungdomarna har fått vara med om en stor dröm, som Gothia Cup.
- Det är två mycket välförtjänta pristagare och det är med stolthet kommunstyrelsen delar ut det här priset. Inkludering och samhörighet är otroligt viktigt i dagens samhälle. Både Tallgården och Kul med boll är betydelsefulla för sitt engagemang och långsiktiga arbete, säger Magnus P. Wåhlin (MP), ordförande i Växjö kommuns hållbarhetsutskott.
hans nilsson