NYHETER 2021-10-15 KL. 17:15

Lokatidningen har vunnit pris

Av Josefin Petersson

Lokatidningen har vunnit pris
I slutet av kvällen stod Lokaltidningen Växjö/Alvesta som vinnare av kategorin, årets lokala insats med #lokaltjävlaranamma.

VÄXJÖ/STOCKHOLM. Förra helgen anordnade Gratistidningarna en galakväll för att prisa olika gratistidningar. Kategorierna var årets lokala nyhetstidning, årets lokala magasin, årets lokala insats, årets annonskampanj, årets gräv i gratistidning, årets reportage samhälle, årets lokalsajt, årets artikelserie, årets bäst redigerade tidning, årers nytänkare, årets bild, årets reportage sport och kultur. I slutet av kvällen stod Lokaltidningen Växjö/Alvesta som vinnare av kategorin, årets lokala insats med #lokalt jävlaranamma.
– Det känns helt fantastiskt bra, det bevisar att vi driver tidningen med ett stort hjärta, #lokalt jävlaranamma gav inga intäkter utan det är en samhällsinsats som vi har gjort. Det känns både kul, hedrande och vi är otroligt stolta. Samtidigt som jag vill framhäva alla medarbetare, det är inget pris till tidningen utan till medarbetarna på tidningen, det är vi tillsammans som gör det möjligt, säger Cecilia Petersson, ansvarig utgivare och VD för Lokaltidningen.

Juryns motivering till Lokaltidningens vinst av årets lokala insats löd på följande sätt, ”När alla aktörer står förlamade av Coronakrisen samlar Lokaltidningen i Växjö handlare, företagarföreningar, andra medier, handelsplatser och uppmanar invånare att handla lokalt med rubriken – #Lokaltjävlaranamma! Det kallar vi Lokaltidningsjävlaranamma!”

Josefin Petersson