NYHETER 2020-3-7 KL. 10:18

Lokaltidningens nya krönikörer älskar att ha många järn i elden

Av Hans Nilsson

Lokaltidningens nya krönikörer älskar att ha många järn i elden
Lokaltidningen i Växjö och Alvesta kan nu presentera två nya krönikörer - Mats Ekenstam, 50, och Malin Matson, 49. Foto: Hans Nilsson

VÄXJÖ. Lokaltidningen kan nu presentera två nya krönikörer - Mats Ekenstam, 50, och Malin Matson, 49. Två företagsamma och drivna personer från Växjö och Alvesta som älskar att ha många järn i elden.
Mats Ekenstam växte upp i villakvarteren på Teleborg i Växjö och Malin Matson på en hästgård i Vret utanför Alvesta, där hon bodde till hon var tio år innan flytten gick till centrala Alvesta.
De känner inte varandra, men de är lite av samma andas barn. Fulla av energi, orädda och med nya projekt på gång hela tiden - och med egna motton dessutom.

Malin Matson har bland annat jobbat i kassan på Ica Maxi, tävlat med hästar och utbildat hästterapeuter och haft hästgård i Tävelsås, jobbat med reklam, flyttat till Kanarieöarna med sin man Ray Matson och drivit företag där, skrivit barnböcker och startat eget bokförlag.
Nu är hon radiopratare på Gold FM, Vinyl FM, Svensk Pop och Lugna Klassiker och hon utbildar fortfarande hästterapeuter i mindre skala och skriver barnböcker. Dessutom utbildar hon sig nu också till personlig tränare.
- Mitt motto är ”våga våga”. Jag är multipotentiell, men en del kallar det för hoppjerka. Jag gör det jag tycker är roligt helt enkelt.
- Vad är det värsta som kan hända? Om det inte går bra får man väl göra något annat. Att göra nya saker är att utvecklas och samtidigt inspireras jag av mitt framtida jag.

Mats Ekenstam var fotbollsmålvakt i sin ungdom. Hans största merit som målvakt var när han tog en straff i Vederslöv mot engelska storlaget Blackburn i en träningsmatch en sommar.
Efter att ha läst beteendevetenskap i Umeå fick han jobb på Manpower, där han med tiden blev chef för en region och ansvarig för södra Sverige. Han anställdes som vd för OnePartnerGroup och fick bolaget att växa snabbt.
Mats Ekenstam har nyligen lämnat OnePartnerGroup, men han är involverad i flera bolagsstyrelser och han och Ronny Andersson har precis startat bolaget Mainbrain med kontor i Icon-huset.
Hur hinner han med allt?
- Det handlar om att delegera ansvar, många chefer har för stort kontrollbehov och ska vara med och bestämma överallt, förklarar han.
Mainbrain ska bland annat jobba med affärsutveckling, ledarskap och utbildning.
- Jag brinner för att skapa team. Man ska vara ärlig, äkta och schysst som ledare, och man ska inte sopa problem under matten, slår han fast.
- Jag brinner också för mellanmänskliga relationer och att nätverka, jag har över 20 000 följare på Linkedin.
Mats Ekenstam anser att om man har höga ambitioner och jobbar hårt så händer det bra saker.
- Samtidigt har jag ett motto jag lärde mig av min tränare i Liatorp, den gamle Österbacken och landslagsbacken Håkan Arvidsson. Vad som än händer idag så går solen upp i morgon.


hans nilsson


Lokaltidningen i Växjö och Alvesta kan nu presentera två nya krönikörer - Mats Ekenstam, 50, och Malin Matson, 49.. Foto: Hans NilssonLokaltidningen i Växjö och Alvesta kan nu presentera två nya krönikörer - Mats Ekenstam, 50, och Malin Matson, 49. . Foto: Hans Nilsson


PÅ STARTSIDAN JUST NU