NYHETER 2021-10-4 KL. 16:00

Livemusik på Café Soldattorpet

Av Josefin Petersson

Livemusik på Café Soldattorpet
Conny och Mats från Reboot bjöd på bluesrock, rock, soul och country i en lättsam blandning, inför runt 40 personer i publiken. Foto: Privat

ÅÄNG/PIGGABODA. Café Soldattorpet öppnade i somras och serverar både lasagne och pajer, men också fika med olika hembakade kakor. Sedan har de även en gårdsbutik med honung, bivaxdukar, Ljung och Blomqvist Choklad, blommor från Ruth och Rudolf och kött från Klevergårds. Förra veckan anordnade de ett extra evenemang när Conny Åkesson och Mats Andersson från Reboot kom för att spela live.

– Soldattorpet har anor från början på 1700-talet, men det flyttades hit till oss 1840, förra sommaren höll det på att regna in och vi insåg då att vi behövde göra något åt det och jag har alltid haft en dröm om ett café. Under renoveringens gång har allt varit secondhand, alla fönster är begagnade och det är målat med gamla metoder. Vi har bevarat så mycket gammalt det går, både golvet och den låga takhöjden är original, säger Monica Hammarstrand, en av ägarna till Café Soldattorpet.

Som besökare till caféet kan du sitta både inomhus och utomhus, de kommer även i höst i stort sett ha öppet varje helg precis som de haft i sommar. Det uppdateras på deras Facebooksida om det skulle vara stängt. Utöver caféverksamheten och livemusiken förra veckan så har de även övernattningsrum som man kan hyra. Inför varje öppning kommer även deras samarbetspartner Ljung och Blomqvist Choklad med en ny leverans med praliner.

– Vi vill att det ska vara ett personligt möte med kunden och då är det perfekt att sälja hos lokala gårdsbutiker. Men tanken är inte någon massproducering och försäljning utan vi brukar säga att det är i en mindre skala med mycket kärlek, säger Karolina Ljung och Amanda Blomqvist från Ljung och Blomqvist Choklad.

I fredags förra veckan bjöd Conny Åkesson och Mats Andersson från Reboot på bluesrock, rock, soul och country i en lättsam blandning, inför runt 40 personer i publiken. Under kvällen serverades det hamburgare från Klevergårds och hembakad kaka.

– En av de som kopplade in vattnet här i Soldattorpet berättade att han hade ett band, då tyckte vi att det hade varit kul att anordna något extra. Från början var det tänkt att det skulle vara i slutet sällskap men sedan när vi lade ut det på Facebook visade det sig att det räknades som om att det var öppet för allmänheten och vi behövde därmed alkoholtillstånd, vilket vi innehar nu. Alla som kom var väldigt nöjda och ville knappt gå hem, de ropade bara efter mer, säger Göran Granemark, en av ägarna till Café Soldattorpet.

Nu framöver så har de en julmarknad helgen första advent. Sedan har de ett till projekt som de vill renovera, det är en gammal bod som de tänker att de skulle kunna renovera till en festlokal. Så att de skulle kunna ha fler spelningar, yoga, utställningar, kurser och personalfester.

Josefin Petersson


Monica Hammarstrand och Göran Granemark är ägare till Café Soldattorpet, här tillsammans med Amanda Blomqvist och Karolina Ljung från Ljung och Blomqvist Choklad. Foto: Josefin Petersson