NYHETER 2021-2-22 KL. 18:25

Liberalerna vill flytta teatern till simhallen

Av Hans Nilsson

Liberalerna vill flytta teatern till simhallen
Liberalerna vill pröva om det går att skapa en ny teater i nuvarande simhall i Växjö, om kommunen beslutar att sim- och badverksamheten i nuvarande simhall ska upphöra. Foto: Hans Nilsson

VÄXJÖ. Liberalerna i Växjö anser att Regionteatern behöver ett nytt scenkonsthus. Man menar att teaterns nuvarande lokaler på Ringsbergsområdet inte räcker till. Nu vill Liberalerna pröva om det går att skapa en ny teater i nuvarande simhall, om kommunen beslutar att sim- och badverksamheten i nuvarande simhall ska upphöra.
En av Växjös mest uppskattade signaturbyggnader skulle då få nytt liv och fortsätta att vara en levande del av Växjö, skriver Liberalerna i ett uttalande.
Nuvarande placering av teatern hindrar dessutom Ringsbergsområdets utveckling till en attraktiv del av Växjös centrum, menar de.
Det var vid det digitala årsmötet den 15 februari som Liberalerna gjorde uttalandet.
Man pekar på att Regionteatern Blekinge Kronoberg är en av de viktigaste och mest nyskapande länsteatrarna i Sverige och uppskattas långt utanför Växjö och Kronoberg. Men för att kunna uppfylla sitt nu uppdrag och fortsätta att vara i framkant av svensk scenkonst behöver teatern nya lokaler, tycker Liberalerna.
Vid årsmötet omvaldes Michael Färdig till ordförande för Växjöliberalerna. Lars Rejdnell blev ny ledamot i styrelsen och Christina Rosén valdes till ny ersättare. I övrigt omvaldes styrelseledamöter och ersättare.

hans nilson