NYHETER 2021-10-12 KL. 16:00

Krönika: ÄNTLIGEN!

Av Josefin Petersson

Krönika: ÄNTLIGEN!
Foto: Elliot Soprani

Under föregående veckan öppnades äntligen samhället återigen upp och vi kan successivt återgå till det vi en gång var vana vid. Det är knappt så man vågar tro att det är sant efter alla turer med besked fram och tillbaka om hur vi kan bedriva verksamhet.Vem har liksom inte längtat ihjäl sig efter restriktionsfria restaurangbesök, resor och live evenemang?!

För oss på Växjö Lakers innebar beskedet ett ordentligt firande i samband med lördagens hemmamatch som skulle komma att bli den första utan restriktioner. Lördagen inleddes tidigt med ett hyllningsprogram i Linnéparken där Växjö Kommun tillsammans med oss, Växjö & Co samt supporterklubben Lakers Lakejer firade vårens SM-guld, att VIDA Arena fyllt 10 år samt att restriktionerna hävts. Aktiviteter som lagts på hög i väntan på att kunna firas tillsammans.
När programmet drog i gång klockan 12:00 hade cirka 1000 personer anslutit till Linnéparken för att jubla när vår VD, Johan Markusson välkomnade publiken tillbaka efter pandemin, följt av sportchef, Henrik Evertsson som pratade lagbygge. Vår huvudtränare Sam Hallam snackade upp kvällens match mot Djurgården och Viktor Fasth tackades för en lång och fin karriär. Det hela avslutades med en fanwalk till arenan. Ett orange och blått folkhav bestående av cheerleaders från Kulturama Preparandum, en sambaorkester och såklart våra Lakejer Lakejer som i gemensam trupp tågade upp längs med Storgatan.

Väl på plats välkomnades publiken av röd matta, öltält, DJ och en familjefest med aktiviteter för stora så väl som små runt om på publikplanet. Jag gick ett extravarv i korridorerna bara för att återigen få känna doften av popcorn, se folk i rörelse och lyckliga barn som bättrade på lördagsgodispåsen när det var dags för godisregn med maskotarna Lacke och Mica.
Klockan kvart över tre var det äntligen dags för nedsläpp! Jag och mina kollegor samlades och tog tillsammans ett ögonblick för att blicka ut över en välfylld VIDA Arena med fansen jublandes på läktaren. Eufori! Vi alla fick gåshud på armarna och det kan till och med ha kommit en och annan tår. Man har nästan glömt bort hur stämningsfyllt och härligt det kan vara. Att ha arbetat i ett och ett halvt års tid i en näst intill tom arena, där du kunnat höra en knappnål släppas har varit minst sagt tärande. SOM vi och alla andra i samhället kämpat för att tillsammans ta oss genom pandemin.

Nu är det fullt ös som gäller och matcherna duggar tätt. På tisdag går vi för avancemang i den internationella turneringen Champions Hockey League. Växjö Lakers ställs på hemmaplan mot det finska topplaget TPS från Åbo. Vinst innebär att Växjö Lakers är vidare till ”Round of 16”, där 16 lag kvarstår och du möter ett lag i bäst av två matcher i kampen om att ta sig till kvartsfinal. Redan två dagar senare väntar ny hemmamatch där man gästas av ett starkt Skellefteå AIK för en klassisk hockeytorsdag i VIDA Arena! Har du inte redan varit på plats och upplevt den goa stämningen i arenan hoppas jag att vi ses!

Carolina Toresson, krönikör