NYHETER 2021-11-29 KL. 15:00

Krönika: Årets julklapp är evenemangsbiljetten

Av Josefin Petersson

Krönika: Årets julklapp är evenemangsbiljetten
Foto: Pressbild

I min förra krönika skrev jag några rader om hur viktig musiken är för mig, och hur mycket jag saknar live-framträdanden. Och jag är bevisligen inte ensam om denna känsla då jag i skrivande stund ser att evenemangsbiljetten precis utsetts till årets julklapp.

Evenemang och upplevelser är ett område som vi på Växjö Citysamverkan lägger mycket krut på, vare sig det är stundande julskyltning, Karl-Oskardagarna, påskfirande, matrundor eller bara en enkel trubadur på stan. Kan vi skapa oförglömliga ögonblick och positiva känslor så är ingen gladare än vi. Och nu när pandemin i stort sett ligger bakom oss (håller alla tummar jag har!) så stärker vi upp vår lilla organisation med en ny taggad och kompetent evenemangsprojektledare vid namn Jonatan Blom Ekenberg! Jonatan har svart bälte i event och kommer fortsätta arbeta för att Växjö skall ha evenemang, upplevelser och happenings i världsklass. Eller som han själv uttrycker det:

“Evenemanget som koncept har så extremt många styrkor och stora möjligheter. Det är en grymt effektiv kommunikationsform som ger stora intryck, skapar minnesvärda upplevelser och kanske framför allt bygger en stark gemenskap, vilket jag tror blir den absolut viktigaste byggstenen för ett levande City i framtiden. Att evenemangen sedan också alltid är kul att delta vid är ju även det en snygg bonus. 2022 kommer att bli evenemangets år och vi är så glada att äntligen kunna arrangera igen. Jag är supertaggad inför att bygga vidare på Växjö Citys redan starka varumärke och skapa nya minnesvärda evenemang för ett levande city.”
Så välformulerat så man blir ju banne mig tårögd. Det här kommer bli bra.

Slänger ett öga på upplev.vaxjo.se och ser att inte mindre än 79 olika evenemang listas bara i december! Så jag sätter tofflorna på att oavsett vad du har för intressen så kommer det finnas något för just ditt tycke och smak.

Vill slå ett extra slag för Black Friday i city den 26:e november där city kommer vara helt fullsmockat med fantastiska erbjudanden. Visa mig den smålänning som inte muntras upp av en grym deal. Bara två dagar senare, söndagen den 28:e november, dundrar årets stora julskyltning i gång. Utställare, dans kring granen, tomtar, häst och vagn, kör och musik, 4-H gård och ett centrum som är julpyntat till tänderna. Det är så fantastiskt skönt att äntligen kunna få jobba med evenemang igen. Och det vill vi så klart fortsätta kunna få göra, så gör mig en tjänst och fortsätt vara lite extra försiktiga så att det här skit-viruset inte blossar upp igen. Ge fanken i att slicka på dörrhandtag, fortsätt sprita händerna och håll er hemma om ni är förkylda, så blir allt mycket bättre.

Nils-Petter Nilsson, krönikör