Klik venligst
NYHETER 2021-4-11 KL. 14:02

Konsttävling ska lysa upp Alvesta: "Vi behöver roliga och fina saker nu"

Av Hans Nilsson

 Konsttävling ska lysa upp Alvesta:
Anita Lindstedt, ordförande i Alvesta Energi, var den som tog initiativet till konsttävlingen. Foto: Alvesta kommun

ALVESTA. Som ett led i att skapa ett starkt platsvarumärke för Alvesta kommun har Alvesta Energi AB och kommunen utlyst en konsttävling där man ska utsmycka elskåp i centrum med motiv från kommunen.
- Året som har gått med pandemin har varit trist för de flesta. Det här är något som lyser upp lite och gör oss glada i vardagen. Vi behöver konst och roliga och fina saker som gör att vi kommer över passiviteten samtidigt som vi stärker vårt varumärke, säger Anita Lindstedt, ordförande i Alvesta Energi, som tog initiativet till konsttävlingen.
Tävlingen började den 6 april och pågår till den 31 maj. Vinnaren utses i början på juni och verken publiceras på skåpen i juni.
Arbetet med att skapa ett starkt platsvarumärke för Alvesta kommun pågår för fullt. Målet är att Alvesta ska stärka sin attraktivitet hos alla som bor och verkar i kommunen och som besöker den.
Kommunen vill involvera så många medborgare som möjligt. Nu startar man som en del i detta arbete en tävling där konst ska exponeras på fem elskåp i Alvesta tätort.
Alla som i bild vill ge sin syn på Alvesta som en bra plats att leva på får utsmycka de fem elskåpen. Temat är ”Det bästa med Alvesta!”.
De vinnande verken trycks på en folie som appliceras på elskåpen. Vinnarna får ett presentkort på 1000 kronor i Alvesta Handels butiker.
En jury med Anita Lindstedt, Mats Karlsson, VD för Alvesta Energi, Louise Nygren, chef för kultur- och fritidsförvaltningen, Peter Johansson, kulturansvarig och Ola Agermark, näringslivsansvarig i Alvesta kommun utser de verk som publiceras på elskåpen.
hans nilsson