NYHETER 2020-2-8 KL. 19:25

Kiddes ägare hotad av boende på Vikaholm: ”De skulle ge mig stryk”

Av Hans Nilsson

Kiddes ägare hotad av boende på Vikaholm: ”De skulle ge mig stryk”
Mannen bakom Kiddes Nära Dej på Vikaholm, Kjell Johansson, till höger i bild, berättar nu att han och Kidde har blivit motarbetade av några boende på Vikaholm ända sedan starten i juli förra året.

VÄXJÖ. Den 29 februari upphör livsmedelsbutiken Kiddes Nära Dej på Vikaholm på grund av dålig lönsamhet. Nu berättar mannen bakom butiken, Kjell Johansson, att han har blivit motarbetad av några boende på Vikaholm ända sedan starten i juli förra året.- De hotade att ge mig stryk och sa att de inte ville ha mina pengar på Vikaholm, säger Kjell Johansson.
Det var i juli 2019 som livsmedelsbutiken Kiddes Nära Dej öppnade på Vikaholm i Växjö.
Bakom satsningen stod Kjell Johansson, som med stor framgång drivit hissfabriken Hydroware i Alvesta i många år. Butiken startade med Christian Kidde Carlsson som chef och med totalt 4, 6 anställda. Men efter bara ett drygt halvår lägger nu Kiddes Nära Dej ned. Samtliga anställda är uppsagda.
- Jag blev förblindad av läget på Vikaholm och att upptagningsområdet är så stort. Jag insåg inte att folk är så prismedvetna att de hellre kör tre och en halv kilometer till stormarknaden än går till Kiddes och betalar mer för samma livsmedel, medger Kjell Johansson.

Kiddes Nära Dej har omsatt 400 000 kronor i månaden. Men enligt Kjell Johansson skulle butiken ha behövt omsätta 1, 5 miljoner kronor i månaden för att den skulle ha varit lönsam.
- Det var 250 kunder i butiken varje dag, det är en bra siffra. Men de handlade bara för 60 kronor i snitt per kund, och det är ju inte tillräckligt, förklarar han.
Kjell Johansson avslöjar nu att han och Kidde inte har varit välkomna på Vikaholm hos vissa boende.
- Vi har blivit motarbetade på Vikaholm från början av några personer. Vi förstår inte varför, kanske är det av avundsjuka. Det är tre män som har försökt stoppa mig, de har eldat på andra boende att de inte ska handla på Kiddes, säger Kjell Johansson.
- De har sagt till mig att de inte vill ha mig och alla mina pengar på Vikaholm. Nu har inte detta med den dåliga lönsamheten att göra, men det inte roligt när de står utanför och blänger in i butiken. De är arga och bittra människor.
För ett tag sedan råkade Kjell Johansson träffa dem utanför sin bostad. Då hotade de honom med stryk, enligt honom själv.
- Jag kom ut på gården och där stod de. ”Jag ska slå dig jättehårt bakom örat din jävel, vi vill inte ha dig på Vikaholm”, sa en av dem. Jag har ett vittne som kan intyga att det är sant, men jag har inte polisanmält det. Polisen har fullt upp med annat, säger han.
Kjell Johansson har inga planer på att lämna Vikaholm. Han har ett 5-årigt hyresavtal på lokalen att fullfölja, med nära 4, 5 år kvar.
- Antingen driver jag det vidare i egen regi med ett bensinmacksortiment med godis, läsk, chips och lite bananer och äpplen, ett utlämningsställe med näthandel och med begränsade öppettider. Eller så fixar jag så att någon annan hyr lokalen.

Att Kiddes Nära Dej nu upphör påverkar inte alls Kjell Johanssons planer på att driva lanthandel med livsmedel i Ströbergs gamla butikslokal i Torne.
Han har köpt fastigheten och öppnar den 1 maj, vilket Lokaltidningen var först med att rapportera om förra året precis som med Kiddes på Vikaholm.
- Det är en helt annan sak på landet där har folk långt till stormarknaden. Jag tror fortfarande på Kiddes som idé, ett utlämningsställe med näthandel där man kan beställa mat till exempel, säger Kjell Johansson.

Hans nilsson


PÅ STARTSIDAN JUST NU