NYHETER 2020-6-5 KL. 09:07

Karl-Oskardagarna ställs in - nu siktar man på 2021

Av Hans Nilsson

Karl-Oskardagarna ställs in - nu siktar man på 2021
Så här trevligt och festligt brukar det se ut på Karl-Oskardagarna i augusti varje år. Men evenemanget ställs in i år på grund av coronasmittan och restriktionerna. Förhoppningen är att kunna arrangera det 2021 istället. Foto: Pressbild

VÄXJÖ. Växjös och en av Sveriges äldsta stadsfester, Karl-Oskardagarna, ställs in i år med förhoppningen om att kunna arrangera det 2021 istället. - Det är ett oerhört tråkigt och tufft beslut att behöva ta, men vissa saker styr man helt enkelt inte över. Vi ser fram emot ett efterlängtat och fantastiskt festivalår 2021 istället, säger Växjö Citysamverkans VD, Nils-Petter Nilsson.
Växjö Citysamverkan har arbetat en längre tid med planering och bokningar av artister till Karl-Oskardagarna. Målet har varit att genomföra det i augusti i år.
Men nu meddelar Växjö Citysamverkan i ett pressmeddelande att Karl-Oskar 2020 ställs in med anledning av coronasmittan.

Man skriver att med tanke på det ansvar man har som arrangör och regeringens beslut om restriktioner vid evenemang så är det nödvändigt med ett uppehåll under 2020. Nu siktar man på att kunna arrangera Karl-Oskardagarna 2021 istället.
- Men bara för att stadsfestivalen nu inte kommer bli av så är det inget som säger att vi inte kommer kunna njuta av en fantastisk sommar i Växjö City ändå. Hela city välkomnar både boende och besökare och kommer se till att ni får en underbar upplevelse i sommar, påpekar Nils-Petter Nilsson.
- Bolagets styrelse tog idag beslutet i full enighet. Näringsidkare, fastighetsägare och vi i Växjö kommun kommer istället på andra sätt att jobba för att ge våra invånare och besökare trevliga upplevelser i sommar, säger förvaltningschef Thomas Ekelius.




hans nilsson