Klik venligst
NYHETER 2021-7-14 KL. 17:30

I sommar öppnar Alvestas andra padel-hall

Av Josefin Petersson

I sommar öppnar Alvestas andra padel-hall
Just nu byggs Alvestas andra inomhushall för padel, förhoppningen är att den ska vara klar efter semestern. Foto: Josefin Petersson

ALVESTA. Sedan tidigare finns det redan en inomhushall för padel i Alvesta vid Virdavallen som öppnade i slutet av 2019, Alvesta Padel Society. Just nu byggs ytterligare en padel-hall på Sälggatan, med plats för fyra dubbelbanor. Det blir den andra inomhusbanan för padel och den nya padel-hallen beräknas vara klar i sommar någon gång efter semestern. Företaget bakom den nya satsningen i Alvesta är PadelOne.
Just nu byggs Alvestas andra padel-hall på Sälggatan, planen är att den ska öppna i sommar någon gång efter semestern. Meningen var från början att öppna i maj men på grund av försenade leveranser i samband med Covid-19 så sköts invigningen fram några månader och något nytt datum är inte satt. Företaget som bygger den nya padel-hallen i Alvesta är PadelOne som ägs av Peter Christoffersson som är VD för JPB Woods och Gustaf Karlsson som är VD för Lektum Fastigheter.
Trots försenade leveranser på grund av pandemin, så rullar bygget på, väggarna är på plats och de har även gjutit klart. Däremot kommer de inte stressa framöver utan förhoppningen är att bygget kommer flyta på enligt plan framöver.
– Det kommer bli fyra inomhusbanor, en loungedel, omklädningsrum såklart och sedan möjlighet att kolla på matcher, säger Gustaf Karlsson VD för Lektum Fastigheter.
Gustaf Karlsson berättar också att padel är något som är populärt just nu, vilket kan bero på att andra idrottsverksamheter har fått stänga ner under den pågående pandemin. Men han hoppas på fortsatt visat intresse för padel i sommar och senare i höst.
– Vi räknar självklart med att ha en fullsatt hall, det är det vi går för. Fördelen är väl att vi har byggt i egen regi, så vi räknar med att landa hallen för rätt pengar. Det gör att vi inte blir så sårbara även om det skulle visa sig här nu under sommaren att intresset skulle dippa lite, sen är vi övertygade om att det kommer komma igång till hösten igen.Josefin Petersson