Klik venligst
NYHETER 2020-11-19 KL. 08:45

”Hopplöst att marknadsföra konserter nu”

Av Hans Nilsson

”Hopplöst att marknadsföra konserter nu”
Konserten med Ludwig Hart på Palladium i Växjö den 28 november är framskjuten. Men det är oklart när den blir av. Foto: Robin Haldert

VÄXJÖ. Konserten med det nya stjärnskottet Ludwig Hart på Palladium i Växjö den 28 november är framskjuten. Men det är oklart när den blir av.
- Det är hopplöst att arrangera konserter nu, säger Peter Johansson i konsertarrangören KF Kristina.
Ludwig Hart skulle ha spelat i Växjö i slutet av mars, men corona satte käppar i hjulet för det.
Nu gjorde Kulturföreningen Kristina ett nytt försök med Ludwig Hart på Palladium den 28 november. Man hoppades på det bästa trots de nya skärpta råden och tänkte släpp 50 biljetter.
- Ludwig Hart är en grej vi verkligen vill göra i Växjö, berättade Peter Johansson i Lokaltidningen nyligen.
Efter att regeringen skärpt restriktionerna och begränsar allmänna sammankomster till åtta personer från den 24 november är det osäkert när konserten med Ludwig Hart kan bli av. Restriktionerna gäller en månad och kan förlängas över julen.
- Vi fick ett nytt datum förra veckan av Ludwig Harts bokningsbolag, de föreslog den 9 januari nästa år. Men nu är planen framåt mars, det enda man kan göra är att planera, förklarar Peter Johansson.
- Men det känns hopplöst att marknadsföra konserter nu och att uppmana folk att köpa biljetter när läget är så här osäkert, fortsätter han.
Ludwig Hart släppte ett hyllat debutalbum förra hösten, med bland annat låten ”Purpose Of Love”, producerad av Mauro Scocco.
Hans musik påminner om Jackson Brownes, Tom Pettys och Fleetwood Mac’s 80-tal och mer samtida amerikanska band som War On Drugs.

Hans nilsson