NYHETER 2020-7-4 KL. 18:48

Här öppnar Kungsgrillen snart: ”En drömlokal”

Av Hans Nilsson

Här öppnar Kungsgrillen snart: ”En drömlokal”
Ahmed Alqadomi på Kungsgrillen har köpt Queen coffee & tasty food på Norra Järnvägsgatan 6 i Växjö. Här öppnar han Kungsgrillen Station snart. - Det känns helt fantastiskt, säger en lycklig Ahmed Alqadomi. Foto: Hans Nilsson

VÄXJÖ. Ahmed Alqadomi på Kungsgrillen har köpt Queen coffee & tasty food på Norra Järnvägsgatan i Växjö. Om några veckor öppnar han Kungsgrillen Station i den här lokalen. - Det känns fantastiskt, jag har drömt om en sån här lokal i centrum länge, säger en lycklig Ahmed Alqadomi som dessutom öppnar en butik nu.
Ahmed Alqadomi gör verkligen skäl för epitet ”falafelkungen av Växjö”. Kungsgrillen har vuxit väldigt snabbt och öppnar nya ställen nästan varje år.

Man har redan matställen på Storgatan mitt i Växjö city, vid rondellen nära Hennings konditori på Storgatan 56, på Teleborg Centrum och med en vagn vid Willys på Handelsplats I 11. Dessutom har man en servering i Kristianstad.
Nu är det mycket nytt på gång samtidigt. Ahmed Alqadomi öppnar nu i helgen en mindre butik på 35 kvadratmeter på Storgatan 54 mitt emot Kungsgrillens servering på Storgatan 56.

Butiken heter Kungs Minilivs och ska ha en anställd.
- Det blir försäljning av godis, chips, snacks, läsk, mjölk och glass och man ska även kunna köpa korv och bröd och hamburgare i butiken. Det bor mycket folk här i området så det går nog bra, säger Ahmed Alqadomi.
- Sedan är det många äldre som vill köpa korv med bröd och som som frågar efter det, men jag kan inte ha korv och bröd på Kungsgrillen, det blir för stressigt.
Dessutom ska Ahmed Alqadomi ha en vagn uppställd vid Kungsgrillen på Storgatan 56 där han kommer sälja munkar och churros med glass.
Men den riktigt stora grejen för Kungsgrillen och Ahmed Alqadomi är köpet av Queen coffee & tasty food på Norra Järnvägsgatan 6, som var ett café och bistro med franskt tema som öppnade i februari 2019.
Att hitta en så centralt belägen lokal är Kungsgrillens största lyft hittills, känner Ahmed Alqadomi. Det här är ett av de bästa lägena i Växjö för en matservering.
- Det är en drömlokal, jag har letat efter en sån här lokal i Växjö ett bra tag. Det här kommer bli jättebra. Det ligger i hörnet av Norra Järnvägsgatan och Kungsgatan och jag har alltid gillat när en restaurang ligger i ett hörn, förklarar Ahmed Alqadami.
- Jag vill vara nära kunderna och här är mycket folk i rörelse, och det kommer bli ännu mer folk med det nya kommunhuset och stationen. Kungsgrillen blir Växjös ansikte mot resenärerna som kommer med tåget, jag kommer nå en massa nya kunder.
Ahmed Alqadami planerar att öppna Kungsgrillen Station i slutet av juli eller i början av augusti med tre heltidsanställda och två på deltid. Han samarbetar med Arbetsförmedlingen för att hitta personal.

Utbudet av mat blir ungefär som på de andra ställena som Kungsgrillen driver. Med andra ord kommer han att sälja falafel, kebab, shawarma, vegetarisk och vegansk mat och hamburgare.
- Men jag kommer inte ha pizza, det finns så många pizzerior i stan och jag vill inte konkurrera med dem. Jag kommer även att ha kakor, munkar och kaffe så att man kan fika, berättar han.
Men först ska Ahmed Alqadami bygga nya ventilationssystem och ett nytt kök i lokalen.
Själva inredningen med 65 sittplatser inomhus kommer han inte ändra. Det var ett helt nybyggt café när det öppnade i februari 2019.

Ahmed Alqadami är lycklig för att han äntligen har hittat sitt drömställe, dessutom sker det mitt i coronakrisen.
- Coronakrisen har drabbat oss också, mest i början. Vi har korttidspermitterat två-tre anställda och vi har bara mat för avhämtning på Storgatan 56 och på Teleborg har vi bara några bord öppna.
- Men jag vill utveckla Kungsgrillen, jag har tankar på att vi ska öppna ställen även i Sandsbro och på Hovshaga och Norremark. jag har kämpat jättemycket och jobbat så hårt för att uppnå detta. Så det känns helt fantastiskt att ha hittat den här lokalen nu, säger Ahmed Alqadami.hans nilsson


Ahmed Alqadomi öppnar nu i helgen en mindre butik på Storgatan 54 mitt emot Kungsgrillens servering på Storgatan 56. Butiken heter Kungs Minilivs och ska ha en anställd. Foto: Hans NilssonDessutom ska Ahmed Alqadomi ha en vagn uppställd vid Kungsgrillen på Storgatan 56 där han kommer sälja munkar och churros med glass. Foto: Hans Nilsson


PÅ STARTSIDAN JUST NU