NYHETER 2021-10-21 KL. 11:00

Gustav och Lovisa – lovande unga dansare

Av Thomas Edgren

Gustav och Lovisa – lovande unga dansare
Syskonen Lovisa och Gustav Svensen har trots sina unga år, redan tävlat vid en hel del större arrangemang. Foto: Thomas Edgren

VÄXJÖ. 12-årige Gustav och hans åttaåriga syster Lovisa tillhör framtidens fantastiska dansare som inte är blyga för att ge sig ut på dansgolven i stora sammanhang. Syskonparet har redan kammat hem en del pallplatser och i helgen vann de sin klass i lindy hop.
Gustav och Lovisa började dansa ihop 2019, då med bugg samt street hop, som är en mix av flera olika danser. Nu tränar de 2 - 3 kvällar i veckan, både på dansklubben Jivers och på Swing och har redan varit på 14 danstävlingar, som längst borta i Enköping.

Många bra placeringar
I helgens tävling Jiversbuggen tävlade de i bugg, lindy hop och boogiewoogie. Lovisa tävlade även i dubbelbugg och rock´n´rolldans.
- Det var kul, vi blev etta i vår klass i lindy hop, tvåa i boogiewoogie och trea i bugg, berättar Gustav.
- Och jag tävlade dessutom med två kompisar och vi blev etta i dubbelbugg och trea i rock´n´roll, fyller Lovisa i.
Det är mycket tack vare pappa Alexander som Gustav och Lovisa fallit för dans. Pappa har tävlat under många år – och passade även på att tävla i lördags. Som bäst tog han silver i SM i dans 1990. Och mamma Ellen ser också till att syskonen dansar på.

Roligaste tävlingen?
- När vi dansade på Sundspärlan i Helsingborg. Vi tävlade i tre olika danser; bugg, lindy hop och hiphop duo och vann alla tre!

Bäst med att dansa?
- Det är jättespännande och man känner sig fri, ler Lovisa.
- Och alltid kul att klä upp sig fint och charma publiken, tycker Gustav.

Nästa tävling för syskonparet blir i Kumla 13 november, då i boogiewoogie, lindy hop och bugg. Kanske Lovisa kommer att tävla i dubbelbugg också.


Thomas Edgren