Klik venligst
NYHETER 2021-1-10 KL. 10:49

Gott Nytt År!

Av Hans Nilsson

Gott Nytt År!
Carolina Toresseon, krönikör. Foto: Pressbild

Det har blivit dags att sammanfatta 2020. Året där frasen ”under rådande omständigheter” gått varm och ord som ”epidemiolog” och ”social distansering” trendade i sociala kanaler runt om i världen. Ett annorlunda år som kommer ta stor plats i historieböckerna, inte minst i Växjö Lakers relativt korta historieprotokoll.
Vi börjar med att blicka tillbaka på hur året började. Efter en säsong med höga toppar och djupa dalar kunde Växjö Lakers i mars till slut knipa 10:e placeringen i SHL-tabellen 2019/2020 och därmed kvalificera sig till åttondelsfinalspel i hopp om vidare avancemang i slutspelet. Men strax innan grundseriens avslut kom Corona som en blixt från klar himmel.

Sista grundseriematchen skulle komma att spelas inför tomma läktare och slutspelet helt ställas in utan att kora någon SM-guldvinnare 2020. Nog för att en säsong ofta väldigt abrupt tar slut på ett eller annat sätt men det här var något helt annat. En tomhet och osäkerhet kring framtiden infann sig, inte bara inom väggarna på VIDA Arena utan i hela världen där allt över några dagar sattes på paus.
Efter några veckors vacuum och reflektion såg vi som arbetar i organisationen ändå ljust på framtiden. Med över ett halvår till seriestart 2020/2021 gick vi alla i hopp om att Corona skulle sina och publiken återigen kunna infinna sig på läktarplats. Scenarion med 70, 50 och 30% beläggningsgrad ritades upp där varje åskådare skulle sitta med en meters mellanrum. Som vi alla vet blev inte fallet sådant. År 2020 skulle fortsatt komma att bli ett mörkt år för idrotten och publika tillställningar där säsongens hittills största publiksiffra som presenterats varit på 50 åskådare.

Trots begränsade möjligheter till att kunna uppleva ishockey live i VIDA Arena har säsongen fortlöpt och stödet funnits där hela vägen. Från fans, aktiva spelare och ledare i föreningen, företagspartners och ideella krafter som en gång för alla visat hur mycket idrott berör. Ett engagemang som varken virus eller distansering kan ta död på. Aldrig förr har aktiviteten i våra sociala kanaler varit så hög och engagemanget så stort. Det är vad jag skulle vilja kalla definitionen av parollen ”stort hjärta” som Växjö Lakers går under.
Pandemin har inneburit många utmaningar för oss som förening så väl som företag. När man blickar tillbaka på året kan man ändå glädjas åt att vi om än med kniven mot strupen lyckats ställa om, anpassa oss och hitta vägar för att kunna bedriva stora delar av vår verksamhet.

Mer än halvvägs genom grundserien ligger Växjö Lakers i skrivande stund på en tredjeplats i tabellen och avslutade 2020 på bästa sätt genom att plocka 3 poäng på bortais mot Malmö Redhawks.
Högst upp på önskelistan inför 2021 står helt klart önskan om att snart återfå sjätte utespelaren – publiken! Med ett stort hjärta och ljusa förhoppningar på framtiden önskar vi på Växjö Lakers er ett riktigt Gott Nytt År och bra start på 2021! Tillsammans i jakten mot tredje SM-guldet.
Ta hand om varandra så ses vi snart i VIDA Arena…

Carolina Toresseonkrönikör