NYHETER 2020-9-20 KL. 00:08

Golftävling samlade in 45 000 till lokal cancervård

Av Hans Nilsson

Golftävling samlade in 45 000 till lokal cancervård
Till höger i bild Klas Eriksson, klubbchef på Alvesta GK, tillsammans med några av vinnarna i golftävling för att samla in pengar till Cancerstiftelsen i Kronobergs län. Foto: Privat

ALVESTA. När Alvesta Golfklubb nyligen ordnade golftävling för att samla in pengar till Cancerstiftelsen i Kronobergs län lyckades man få ihop 44 800 kronor.- För oss är det ett jätterekord, det slog alla mina förväntningar, säger Klas Eriksson, klubbchef på Alvesta GK.
Klas Eriksson hade hoppats på stor uppslutning kring en hjärtefråga som cancervården, men att så många som 164 golfare och 82 lag skulle delta i tävlingen i Alvesta var långt över hans förhoppningar.
- Det är underbart att så många ville hjälpa till. Idrotten har en stor genomslagskraft och kan hjälpa många, och det är väldigt roligt att vi i Alvesta GK kunde vara med och göra det, förklarar Klas Eriksson och fortsätter:
- Vi planerar redan nu att ha en golftävling för välgörenhet i Alvesta även nästa år. Då hoppas vi att det blir ännu fler deltagare.

Partävlingen vanns av Göran Sandblom ihop med Johan Sigvardsson. Britt Lessner och Michael Unger slutade på andra plats och Jörgen Axelsson och Mikael Arvidsson kom trea, alla tillhör Alvesta GK.
- Men vi är alla vinnare en sådan här dag när vi lyckades samla in hela 44 800 kr till den lokala cancervården, påpekar Klas Eriksson.
Startavgifter, utmana Klas, chipmoment, spontangåvor via swish och vanliga insamlingsbössor, alla pengar gick till Cancerstiftelsen i Kronobergs län.

De 44 800 kronorna går via Cancerstiftelsen i Kronobergs län till den lokala cancervården på Växjö lasarett och Ljungby lasarett, vårdcentralerna och kommunernas hemsjukvård.
- Vi är oerhört tacksamma för det här evenemanget. Från initiativet, det fina genomförandet till det fantastiska resultatet, säger Bengt Martinsson, ordförande i Cancerstiftelsen i Kronobergs län.Har delat ut 8, 5 miljoner kronor i bidrag
Cancerstiftelsen i Kronobergs län är en fristående och oberoende organisation som på idéell bas jobbar med att förbättra och utveckla cancervården och forskningen i länet.
Sedan starten 1992 har man bidragit med 8, 5 miljoner kronor till förebyggande åtgärder, modernare och effektivare utrustning, vidareutbildning av vårdpersonal, information och upplysning.
Allt från sorgeböcker för barn till regelbundna forskningsstipendier på 150 000 kronor. Styrelsen har professionell kompetens i form av läkare och sjuksköterskor, men majoriteten är lekmän. Man står under länsstyrelsens tillsyn.


hans nilsson