NYHETER 2022-6-17 KL. 22:00

Glasrikets GK firar 30 år och är bättre än nånsin: "Framtiden ser ljus ut"

Av Hans Nilsson

VÄXJÖ. Glasrikets Golfklubb på Fyllerydsvägen i Växjö skördar stora framgångar både bland juniorspelare och i klubblaget. Framtiden ser mycket ljus ut, enligt Graham Crisp, head pro.
- Den här klubben har funnits i 30 år, och den har aldrig varit bättre än nu. Några av våra juniorer kan mycket väl gå samma väg som Alexander Björk och bli tourspelare, förklarar han.

Glasrikets GK firar 30 år och är bättre än nånsin:
Pristagarna i Glasrikets GK i tävlingen Teen Tour Future. Från vänster: Daisy Hjertqvist, Andrea Nord, 18 Edgar Eriksson och William Bolmö, 21 år. Foto: Privat

I år fyller Glasrikets Golfklubb 30 år och det kommer att firas rejält. Klubben har redan kunnat fira flera stora framgångar den senaste tiden.
Det handlar dels om seriespelet i division 1 för herrar. Glasrikets GK är en av förhandsfavoriterna att vinna seriespelet i division 1 på hemmaplan den 14-16 juli.
- Då skulle vi avancera till elitserien 2023 där de 18 bästa klubbarna i Sverige tävlar om SM-titeln för klubblag. Vi har goda chanser att ta oss vidare till elitserien, säger Graham Crisp i Glasrikets GK.
Men det handlar också dels om de unga spelarna i åldern 13-21 år i Glasrikets Golfklubb. Där finns ett antal stora talanger som Graham Crisp tror stenhårt på.
- Sedan jag kom med i klubben 2016 har vi satsat mycket på juniorerna. Det ger resultat nu. Vi är topp-50 bland juniorer i landet och vi har nära 300 juniorspelare i klubben, förklarar han.
Det har märkts i flera tävlingen för juniorer den senaste tiden. För några veckor sedan tog Glasrikets juniorer hem segern i alla klasser i Blekinge-Touren när tävlingen hölls på Nicklastorps Golfklubb.
Oscar Sixtensson vann B-klassen, Joel Schönbeck segrade i C-klassen och Ylva Green Axelsson tog hem D-klassen.
Bland de äldre juniorerna kom Daisy Hjertqvist på en delad fjärdeplats. Edgar Eriksson kom på delad elfteplats och William Bolmö hamnade på delad trettondeplats.
Herman Allvin vann Teen Tour Först och därmed kvalificerade han sig till Teen Tour Future i sin klass.
För ett par veckor sedan, den 4 juni, arrangerades den tävlingen på Glasrikets GK med flera av landets duktigaste juniorer på plats: 54 pojkar och 20 flickor mellan 13-21 år spelade 36 hål.
Glasrikets GK hade ett tiotal spelare med i startfältet. Hemmaspelarna Andrea Nord och Edgar Eriksson vann sin respektive klasser och Daisy Hjertqvist och William Bolmö tog hem tredjeplatserna.
- De kvalificerade sig till junior-SM i Landeryd den 18-21 juni. Det är fantastiskt roligt att det går så bra för dem och får hela klubben nu, säger Graham Crisp.

Här slår 18-årige Edgar Eriksson i Glasrikets GK ut på 17:e hålet. Foto: PrivatDaisy Hjertqvist i Glasrikets GK kom trea i Teen Tour Future nyligen. Foto: Privat