NYHETER 2021-4-5 KL. 15:03

GBJ bygger rekordstort lager åt Biltema

Av Hans Nilsson

GBJ bygger rekordstort lager åt Biltema
GBJ Bygg i Växjö ska bygga Biltemas största lager hittills på 83 000 kvadratmeter vid E6 i Halmstad. Lagret ska vara klart för inflyttning i december 2022. Foto: Pressbild, GBJ Bygg


VÄXJÖ. GBJ Bygg i Växjö har fått i uppdrag att bygga detaljhandelsjätten Biltemas största lager någonsin på 83 000 kvadratmeter vid E6 i Halmstad. Byggstarten sker inom kort. Lagret ska vara klart för inflyttning i december 2022.
Biltema expanderar just nu kraftigt med många nya varuhus på olika platser i Sverige. Det betyder att de behöver en större lagerkapacitet för att få logistiken att fungera. Det nya lagret i Halmstad som GBJ ska bygga är ett rekordprojekt både för Biltema och GBJ Bygg.
- Detta är ett extremt projekt, ett av de största lagren som byggts i Sverige någonsin. Det motsvarar ca 14 fotbollsplaner, förklarar Lars-Åke Andersson, projektledare på GBJ Bygg, i ett pressmeddelande.
GBJ bygger redan de tre nya Biltema-varuhus i Partille, Eskilstuna och Hässleholm och en tillbyggnad är dessutom påbörjad på Biltema i Västerås.