Klik venligst
NYHETER 2021-5-11 KL. 16:50

Företagarna Alvesta åkte karavan genom byarna i Västra Torsås

Av Hans Nilsson

Företagarna Alvesta åkte karavan genom byarna i Västra Torsås
Karavanen med 23 bilar och 55 personer från Företagarna Alvesta gjorde ett stopp vid torvmossen i Hyltetorp. Foto: Ulrika Fransson

ALVESTA. Företagarna Alvesta försöker aktivera sina medlemmar i pandemin - nyligen ordnades en rundresa med bil i Västra Torsås. Det var 23 bilar och 55 personer som åkte med i en lång karavan genom byarna.- En mycket lyckad dag. Våra aktiviteter betyder mycket för de medlemmar som har suttit i karantän i ett år nu, säger Ronny Runesson, som sitter i styrelsen för Företagarna.
Det är inte lätt att hitta aktiviteter som är säkra ur smittsynpunkt nu i pandemin, men Företagarna Alvesta har lyckats.

För ett par månader sedan bjöd Företagarna Alvesta in medlemmarna till vinterfiske på sjön Spånen. Det kom 41 personer om man räknar in respektive för att fiska med angel, pimpel och ismete.
Den 25 april var det dags för nästa medlemsträff. Det blev en småföretagarrunda i Västra Torsås under ledning av Nils-Gunnar Skoglund i Lönashult.
- Vi började dagen på Björkbackens parkering och sedan åkte vi till Hyltetorps torvmosse, där vi informerades om verksamheten. Sedan åkte vi till Åkes Hissteknik i Lönashult. Efter det återvände vi Björkbacken i Hynnenäs och åt grillbuffé som Lokstallet i Alvesta hade lagat.
- Sedan vi gjorde vi en tur till Torsås by och besökte Frivilliga Brandvärnet där ordföranden berättade om verksamheten. Eftrer det avslutade vi med att stanna till vid Torne Lanthandel, och sedan det blev det hemfärd, berättar Ronny Runesson.

Rundresan i Västra Torsås varade från klockan 10.00 till 15.00 den 25 april. Trots att det var iskallt blev det en lyckad dag, enligt Ronny Runesson.
- Alla var nöjda, de flesta av våra medlemmar har isolerat sig i ett år. Nu har de flesta vaccinerats och nu kan de vara med på aktiviteter igen, vi är utomhus när vi träffas och vi försöker fortfarande hålla avstånd, säger Ronny Runesson.

Nästa aktivitet för medlemmarna i Företagarna Alvesta äger rum den 19 maj i Vislanda. Det före detta kommunalrådet i Alvesta, Bertil Olsson, kommer vara guide när de besöker Vislanda. Han ska berätta om Vislanda centrum och om industriområdet i Vislanda.
Den 3 juni är det dags för laxfiske i Gottåsa för medlemmarna i Företagarna Alvesta, som är en lokal förening med syfte att skapa ett bättre företagsklimat för företagarna i Alvesta kommun.


hans nilsson


Ronny Runesson, i styrelsen för Företagarna Alvesta, hälsade deltagarna i småföretagarrundan i Västra Torsås välkomna. Foto: Ulrika Fransson