Klik venligst
NYHETER 2021-7-13 KL. 17:00

Flyttade till USA som 19-åring för att satsa på musiken

Av Josefin Petersson

Flyttade till USA som 19-åring för att satsa på musiken
– Drömmen i framtiden är att kunna fortsätta skriva nya låtar, göra fler skivor och bara kunna leva på att spela gitarr och göra min musik, säger Daniel Rydholm. Foto: Daniel Rydholm

VÄXJÖ. 23-åriga Daniel Rydholm från Växjö flyttade till Los Angeles när han var 19 år för att satsa på musiken, nu fyra år senare är han tillbaka hemma i Sverige och har precis släppt sin först EP. Han har själv skrivit och producerat EP´n som heter Dreams och innehåller fyra låtar.
Daniel Rydholm började spela gitarr på allvar när han var nio år gammal, när han sedan var elva började han även spela trummor och piano. Han växte i stort sett upp i en studio eftersom hans familj också är musikintresserade och jobbar med musik. Det var väldigt många i hans närhet som jobbade med musik och sedan kom det rätt naturligt för honom att själv börja med musiken, han gjorde aldrig något aktivt val utan han menar att det var menat att bli så. Han gick på AMB i Tingsryd och hade många konserter här i Sverige men han turnerade även i Japan. När han sedan tog studenten bestämde sig han och ett par kompisar för att flytta till Los Angeles och satsa på musiken, han studerade då ett år på Musicians Institute och jobbade sedan ett år med musiken i Los Angeles.
– Vi flyttade av många anledningar, det var kul att testa nya saker, våga ge det en chans och göra något med sitt liv. Det var väl mer bara att vi kör liksom och att komma ifrån Sverige och lära sig nya saker, träffa nya människor och utvecklas, säger Daniel Rydholm.
Det kom även naturligt att börja skriva låtar själv, däremot har han alltid varit obekväm med att sjunga, men har inte hittat någon som kan sjunga åt honom och sjunger därför själv. Det här är första EP´n som han släpper själv, tidigare har han bara producerat låtar till sig själv. Han beskriver sin musik som öppen och mystisk, enligt honom är det en öppning till vad som kommer i framtiden. Dessutom har han försökt hitta sin egen nisch och något som är annorlunda och lite mer vågat än vad som spelas på radion just nu.
–Drömmen i framtiden är att kunna fortsätta skriva nya låtar, göra fler skivor och bara kunna leva på att spela gitarr och göra min musik, det är väl den största drömmen och om det går till månen eller inte det spelar inte så stor roll utan det handlar mer om att känna frihet.


Josefin Petersson