Klik venligst
NYHETER 2020-11-28 KL. 11:47

Fastighetsbolag storsatsar på Växjö

Av Hans Nilsson

Fastighetsbolag storsatsar på Växjö
Emilshus är ett fastighetsbolag som nu har förvärvat nio fastigheter i Växjö på ett år. Det senaste köpet är fastigheten på Mörners väg 112 där JKS Golv och HTH Kök har verksamhet. Foto: Sebastian Lindgren

VÄXJÖ. Fastighetsbolaget Emilshus med säte i Vetlanda har köpt fastigheten med JKS Golv och HTH Kök på Mörners väg 112 i Växjö. Köpet ingår i en större satsning på Växjö och Småland.
- Vi prioriterar Växjö, det är en ort med god tillväxt och väl fungerande näringsliv. Nu siktar vi på att bli ett av de största fastighetsbolagen på den kommersiella sidan i Småland, säger Jakob Fyrberg, vd för Emilshus.

Emilshus är ett fastighetsbolag med fokus på redan uthyrda kommersiella fastigheter med hög direktavkastning.
Bolaget har nu förvärvat nio fastigheter i Växjö på ett år. Det senaste köpet är fastigheten på Mörners väg där JKS Golv och HTH Kök har verksamhet. Den uthyrbara arean är på 5 100 kvadratmeter och hyresvärdet uppgår till 6,2 miljoner kronor med en genomsnittlig livslängd på sex år.
Sedan tidigare äger Emilshus bland annat fastigheten där Åhléns Outlet ska öppna i början av nästa år, vilket Lokaltidningen nyligen skrev om, och grannfastigheten som Willys hyr in sig i på handelsplats I11 i Växjö.
- På ett år har vi köpt nio hus i Växjö och på två år har vi totalt förvärvat 60 hus i Småland. Vi investerar i kommersiella fastigheter i tillväxtorterna i Småland. Det är Växjö, Kalmar, Värnamo, Jönköping och Vetlanda, berättar vd:n Jakob Fyrberg.
- Vi finansierar bolaget via banklån och med egna medel. Vår målsättning är att växa ytterligare i Småland och inom området med lätt industri- och logistik, lägger han till.

I samma veva som Emilshus köpte fastigheten på Mörners väg i Växjö gjorde man ett par andra stora affärer i Småland.
Man köpte en större industrifastighet i Vetlanda och en industri- och lagerfastighet i Kalmar. Totalt omfattar de här tre affärerna ett förvärv av fastigheter på 239 miljoner kronor för Emilshus.hans nilsson