NYHETER 2021-2-26 KL. 18:27

Evelina från Växjö invald i Fältbiologernas riksstyrelse

Av Hans Nilsson

Evelina från Växjö invald i Fältbiologernas riksstyrelse
Evelina Szamosi från Växjö är en mycket engagerad medlem i Fältbiologerna. Nu har hon valts in i Fältbiologerna riksstyrelse för andra gången. Foto: Fältbiologerna.

VÄXJÖ. Evelina Szamosi, 21 år, från Växjö har för andra gången valts in som styrelseledamot i Fältbiologerna, Sveriges största miljöorganisation för unga mellan 6 och 25 år.
Hon har varit aktiv i Fältbiologerna i nästan tio år. Först i Växjö Fältbiologer, sedan i riksvalberedningen i två år och nu senast i riksstyrelsen, där hon nu ska sitta ett år till.
Evelina Szamosi är en mycket engagerad medlem i Fältbiologerna. I Växjöklubben arrangerade hon ett Vinterfågelrally nyligen.

I riksstyrelsen har hon bland annat ordnat en nationell bojkott mot Black Friday och talat på Naturskyddsföreningens manifestation för mördade miljöförsvarare.
- Jag är så otroligt glad att jag har fått förtroendet av våra medlemmar att leda Fältbiologerna. Det känns fantastiskt att få leda unga ut i naturen och in i miljödebatten och göra det i en organisation som har gett mig så mycket genom åren. Vi kommer alltid agera när företag och politiker förstör vår framtid, säger Evelina Szamosi i ett pressmeddelande.
- Eftersom vi funnits sedan 1947 blir vi ofta inbjudna till möten i maktens korridorer samtidigt som vi inte tvekar att använda civil olydnad när det behövs.


hans nilsson


- Jag är så otroligt glad att jag har fått förtroendet av våra medlemmar till att leda Fältbiologerna, säger Evelina Szamosi från Växjö. Foto: Fältbiologerna.Evelina Szamosi är en mycket engagerad medlem i Fältbiologerna. I Växjöklubben arrangerade hon ett Vinterfågelrally för några veckor sedan. Foto: Charlotta Johansson.