NYHETER 2020-1-28 KL. 12:15

Erik Måneld tar över MäM

Av Hans Nilsson

Erik Måneld tar över MäM
Från den 3 februari tar kocken Erik Måneld över den vegetariska restaurangen MäM från Macken. . Foto: Hans Nilsson

VÄXJÖ. Kocken Erik Måneld tar över MäM från Macken - den 3 februari öppnar han Växjös enda vegetariska restaurang igen. - Det här kommer bli så sjukt kul, säger Erik Måneld.
För ungefär ett år sedan öppnade MäM i Italienska Palatset vid sjön Trummen i Växjö med den erfarne kocken Erik Måneld i köket.
MäM, Mer än Mat, har varit en del av det sociala projektet Macken. Men nu tar kocken Erik Måneld helt över MäM.

Från den 3 februari har Macken inget med MäM att göra längre. Däremot kommer serveringen på Palladium fortsätta att skötas i Mackens regi.
- Det är Macken som vill fokusera om lite och prioritera i sina verksamheter. Jag vill fortsätta här, jag gillar det här stället. Sedan är det inget att hymla om att jag nu får bestämma själv och att jag gillar det, förklarar Erik Måneld.
- Nu återstår det bara att alla papper ska bli klara. Det är mest smådetaljer att lösa när det gäller hyresavtal av lokalen.
Men för att hinna med alla tråkiga administrationsgrejer så kommer vi att vänta med att öppna till den 3 februari.
MäM kommer att fortsätta vara en helt vegetarisk restaurang under Erik Månelds ledning. Men lunchtiderna ändras något, från 11.00-14.00 till 11.30-13.30.
- Jag kommer satsa ännu mer på säsongsbetonat och jobba mer med hållbarhet. Sedan vill jag hitta möjligheter att vara lite nördig och kunna sitta ned och prata med gästerna om saker som rödbetspulver till exempel. Det här ska vara en plats där både gästerna och personalen ska ges möjlighet till livskvalitet, berättar Erik Måneld.
När det gäller personalfrågan planerar Erik Måneld att testa en ny modell.
- Det är en lite luddig modell än så länge, men planen är att alla som jobbar här med att laga mat kommer att driva det som egna företagare. Jag vet inte än hur det här kommer se ut i detalj, säger han.


hans nilsson


PÅ STARTSIDAN JUST NU