NYHETER 2021-10-21 KL. 23:15

Endast en poäng efter kvällens match mot Frölunda

Av Josefin Petersson

Frölunda HC vinner matchen med 2-3. Foto: Josefin Petersson

VÄXJÖ. Under torsdags kvällen tog Växjö Lakers emot serieledarna Frölunda HC hemma i Vida Arena. Uppgiften skulle visa sig vara för svår och Frölunda HC vann efter förlängning med 2-3. Växjö Lakers är därmed fyra i tabellen. Publiksiffran var 4122 och Växjö Lakers fans fick gå hem i oktobermörkret med vetskapen om en förlust efter förlängning.

I den första perioden var det gästerna Frölunda HC som inledde bäst, de satte hög press och Växjö Lakers slarvade även med pucken. Frölunda HC har även ett flertal heta lägen, men Adam Åhman visar klass i målet. När klockan stannade på 8:50 fick Växjö Lakers powerplay men det dröjde fram till 10:11 innan Martin Lundberg lade in pucken till 1-0 assisterad av Pontus Holmberg och Andrew Calof. Frölunda HC fortsätter dock med sin press och kvitterade efter 18:53 genom Ryan Lasch. Första perioden fick Växjö Lakers avsluta i powerplay efter 19:28 men de resterande 32 sekunderna av perioden resulterade inte i något mål. Första perioden slutade därmed 1-1.

Däremot inledde Växjö Lakers den andra perioden i powerplay och smäller in 2-1 efter 1:11 genom Glenn Gustafsson assisterad av Olle Lycksell och Richard Gynge. 7 sekunder senare fick Växjö Lakers en utvisning och efter 3:04 har Frölunda kvitterat till 2-2 genom Joel Lundqvist. Andra perioden slutade 2-2.

Det var fortsatt tajt i inledningen av den tredje perioden. Efter 4:21 fick Växjö Lakers spela boxplay, men 2-2 höll fortsatt. Efter 8:30 får Växjö Lakers i stället chansen i powerplay, men 2-2 står fortsatt även om Växjö Lakers bjöd publiken på många fina lägen. Efter 13:56 fick Växjö Lakers chansen i powerplay men inte heller då kom något ledningsmål. Efter tre perioders spel stod det fortsatt 2-2 på tavlan.

12 sekunder in i förlängningen var Växjö Lakers för många spelare på isen och Frölunda HC fick chansen att avgöra i powerplay. De förvaltade även läget och efter 1:03 var pucken i nät bakom Adam Åhman. Därmed vann Frölunda HC efter förlängning och Växjö Lakers fick endast med sig en poäng, efter kvällens resultat är Växjö Lakers fyra i tabellen. Matchen slutade 2-3.

Nästa match spelas på lördag den 23 oktober borta mot Leksands IF med nedsläpp klockan 18. Nästa hemmamatch är på torsdag nästa vecka mot Malmö Redhawks med nedsläpp klockan 19.

Josefin Petersson

Uppvärmning. Foto: Josefin Petersson
Växjö Lakers ställdes mot serieledarna Frölunda HC. Foto: Josefin Petersson
Pucken släpptes 19:00 mellan Växjö Lakers och Frölunda HC. Foto: Josefin Petersson
Här har Martin Lundberg precis gjort 1-0. Foto: Josefin Petersson
Här har Glenn Gustafsson precis gjort 2-1. Foto: Josefin Petersson
Matchen innehöll mycket känslor. Foto: Josefin Petersson