NYHETER 2021-10-21 KL. 16:00

En kväll med guldglans i Alvesta

Av Josefin Petersson

En kväll med guldglans i Alvesta
Le Sac UF tillverkade hållbara väskor av läderspillbitar som kom från lokala möbeltapetseringsföretag. Foto: Le Sac UF

ALVESTA. Den 22 oktober håller Företagarna Alvesta sin årliga galakväll, under kvällen ska det delas ut fem priser. Årets företagare, årets UF-företag, åreta nyföretagare, Smålandspostens pris och årets unga företagare. UF-företagen som hoppas på vinst är Le Sac UF, StoneCold UF och Karls Korgar UF.
Le Sac UF tillverkade hållbara väskor av läderspillbitar som kom från lokala möbeltapetseringsföretag, Företagarna Alvestas motivering till nomineringen lyder enligt följande, ”Med snygg egen design och grymt hållbarhetstänk så tillverkar man väskor i läder från Gemlafabriken. Både klimatsmart och trendigt.”
– Det känns väldigt bra att vara nominerad, det är sjukt kul att vårt företag fortfarande är vid liv och uppmärksammas även fast vi avvecklat det, säger Emmi Karlsson som var försäljningsansvarig på Le Sac UF.

StoneCold UF sålde isbitar av granit, materialet de använda var spillmaterial. Isbitarna fungerar både för att värma och kyla dryck och de späder inte heller ut drycken. Företagarna Alvestas motivering till nomineringen är ”Hållbart och kallt eller varmt, hur vill du ha din dryck? Med flexibel spillgranit kan du bestämma dig som först när det är konsumtionsdags!”
– Det känns väligt roligt att ha blivit nominerad. Jag och mina kompisar som drev StoneCold UF blev positivt överraskade. Vi är stolta över vårt företag och tycker det är kul att unga företagare uppmärksammas, säger Thea Frej som var kommunikatör på StoneCold UF.

Det tredje och sista nominerade företaget är Karls Korgar, som sålde matkorgar fulla med delikatesser. Företagarna Alvestas motivering till nomineringen lyder på följande sätt, ”En matkorg full med delikatesser är framgångsreceptet för Karls Korgar. Över 100 korgar såldes med julmat och man överträffade alla försäljningsmål redan från start.”

Galan anordnas på Rådmannen konferenscenter i Alvesta den 22 oktober klockan 18:30.

Josefin Petersson


StoneCold UF sålde isbitar av granit, materialet de använda var spillmaterial. Foto: StoneCold UF