NYHETER 2021-7-17 KL. 16:00

En högteknologisk biltvätt byggs i Växjö

Av Josefin Petersson

En högteknologisk biltvätt byggs i Växjö
Just nu byggs Wash Worlds högteknologiska biltvätt på Hammerdalsvägen 1 i Växjö. Foto: Josefin Petersson

VÄXJÖ. Inom några månader ska det öppna en ny smart biltvätt med den senaste teknologin på Hammerdalsvägen 1, bakom satsningen står det danska företaget Wash World.
Sedan starten 2013 har Wash World under de senaste åren öppnat fler än 130 biltvättar på 65 platser i Sverige, Danmark och Norge. I Sverige har Wash Worlds satsning skett främst i Skåne men också i Blekinge och Kalmar län. Etableringen i Växjö är nästa steg när företaget nu växer uppåt i Sverige. Biltvätten kommer att ha två automatiska tvättar med smart teknologi men också tvätta själv-tvättar.
– Vårt koncept har visat sig populärt då det eliminerar de väntetider som ofta uppstår, det blir möjligt tack vare teknologi som automatisk nummerplåtsigenkänning, vilket innebär att kunder kan köra in i biltvätten utan att behöva stiga ur bilen. Etableringen i Växjö ligger i linje med vår strategi att växa uppåt i Sverige, säger Martin Olesen, operativt ansvarig på Wash World i ett pressmeddelande.
Kunderna kommer kunna välja mellan att bli månadsmedlem med obegränsat antal tvättar från 109 kronor per månad, eller att betala från 59 kronor per tvätt. Betalningssystemet är även utformat så att det kan hanteras helt och hållet utan att kunder behöver stiga ut bilen.
– Priserna kan verka för låga för att vara sanna, men vi gör det möjligt tack vare kombinationen av de skalfördelar vi får i takt med att vi växer i hela Norden och den höga graden av automation, parallellt med det låga priset erbjuder vi hög kvalitet och en mycket miljövänlig lösning, säger Martin Olesen, operativt ansvarig på Wash World i ett pressmeddelande.

Josefin PeterssonPressfoto: Wash World