NYHETER 2022-6-17 KL. 19:28

Driftsäkerheten i fokus när Kronobergs Hemvård AB köpte nya bilar

Driftsäkerheten i fokus när Kronobergs Hemvård AB köpte nya bilar

När Kronobergs Hemvård AB skulle köpa nya bilar föll valet återigen på Toyota Yaris som de redan kört i tre år. Det är en bra kompromiss för deras behov, det som är viktigt för dem är arbetsmiljön, säkerheten, driftsäkerheten och driftkostnaden samtidigt som det är hybridbilar med minimal miljöpåverkan.

Kronobergs Hemvård AB är ett hemtjänstföretag som sysslar med hemtjänst och hemsjukvård. De tar mestadels hand om äldre vårdtagare, de försöker alltid göra det lilla extra, det är där de nya Toyota Yaris kommer in, de kör sina omsorgstagare till bland annat vårdbesök, bilarna är en trygghetsfaktor för dem, det handlar om att det både är ett arbetsverktyg samtidigt som det stärker arbetsmiljön.

– Anledning till att vi har valt Toyota är för driftsäkerheten och en bra service, de finns alltid där för oss när vi behöver hjälp. Toyota har varit otroligt problemfria, under de tre år som vi kört Toyota har vi bara bytt en backkamera en gång. Vi känner oss inte som ett litet företag i ett stort företag utan vi blir verkligen lyssnade på, de är tillmötesgående och vi har alltid en dialog, säger Arandy Cabrera, verksamhetschef på Kronobergs Hemvård AB.

Det är andra gången som Kronobergs Hemvård AB förnyar bilparken hos Toyota i Växjö. Det är en medveten satsning för att höja kvalitén för omsorgstagarna. Deras omsorgstagare har trygghetslarm och är utspridda över hela Växjö, det är därför viktigt att personalen kan ta sig runt på ett säkert och effektivt sätt.

– Toyota Yaris passar oss bra för vi vill ha små bilar, men de ska ändå klara våra behov, mindre bilar gör också ett mindre miljöavtryck, dessutom är det hybridbilar. Man ska inte luras av storleken utan det är väldigt säkra bilar. Vi har en nattbil där vi kopplat på extra lyse men annars är bilarna i standardutförande, säger Arandy Cabrera, verksamhetschef på Kronobergs Hemvård AB.

Den här gången blev det nio vita nya Toyota Yaris, de går i linje med deras profil, det ska se enhetligt ut. Kronobergs Hemvård AB är väldigt måna om att bilarna ska se fräscha ut, det är så de presenterar sin verksamhet när de är ute och kör.

– Reaktionen från personalen är redan att de är otroligt sköna att köra, fördelarna för omsorgstagarna är också att de är lätta att gå i och ur, något som vi lade stor vikt vid när vi valde modell, säger Arandy Cabrera, verksamhetschef på Kronobergs Hemvård AB.