NYHETER 2021-11-18 KL. 14:00

Den bästa lära gå vagnen på marknaden är utsedd

Av Josefin Petersson

Den bästa lära gå vagnen på marknaden är utsedd
För några år sedan utvecklade de serien senses, där det handlar om att få barnen att utvecklas och utmana sig själv lite mer genom att addera textilmaterial. Foto: Micki Leksaker

GEMLA. Micki Leksaker har tillverkat sin lära gå vagn sedan slutet på 70-talet, det är en av deras orginalprodukter som har utvecklats genom åren och blivit det den är idag. Nyligen utsågs deras lära gå vagn till den bästa av Bäst i test.
– Det är faktiskt en originalprodukt och därför har vi värnat om den. Den är enkel och ren i sin funktion, sitt formspråk och det är det som gör att den har stått sig över tiden. Sedan 70-talet har vi förbättrat några säkerthetsfuntioner och utvecklat designen. För några år sedan utvecklade vi serien senses, där det handlar om att få barnen att utvecklas och utmana sig själva lite mer och vi adderade därför textilmaterial, helt enkelt för att barnen ska kunna känna på olika ytor, samtidigt som vi ville göra den roligare och lekfullare. Det handlade också om att vi ville särskilja oss på marknaden även om vi ville behålla orginalet, säger Anne Arvgrim, design manager på Micki Leksaker.

Hon berättar vidare att det är just den enkla designen som gör den så speciell, samtidigt som den är lättmonterad och stabil. Dessutom kan man bromsa den med en liten skruv baktill vid ett av hjulen. Hjulen är vita och PWC fria, de är även placerade så att vagnen inte ska förstöra väggar och så i hemmen.
– Det känns riktigt skoj och roligt på alla sätt att ha blivit utsedda av Bäst i test. Det visar också att vi har en riktigt bra produkt och vi vill självklart att folk ska lägga märke till den, säger Anne Arvgrim, design manager på Micki Leksaker.

Josefin Petersson


Dessutom kan man bromsa den med en liten skruv baktill vid ett av hjulen. Foto: Micki Leksaker