NYHETER 2020-9-24 KL. 00:09

Dags för tävling i innovation på Företagsfabriken

Av Hans Nilsson

Dags för tävling i innovation på Företagsfabriken
- Världen behöver nya idéer och nya företag som erbjuder nya lösningar, säger Sandra Ruuda, vd för Företagsfabriken, som är Kronobergs företagsinkubator. Foto:Privat


VÄXJÖ. För tredje gången arrangerar nu Företagsfabriken i Växjö en innovationstävling för att hitta drivna entreprenörer i Kronobergs län. Tävlingen arrangeras från den 14 september till den 19 oktober. Vinnaren erbjuds en plats i Företagsfabrikens Tillväxtprogram och får hjälp att utveckla sitt företag.
- Världen behöver nya idéer och nya företag som erbjuder nya lösningar. Att driva ett innovativt företag kan vara svårt. I vårt skräddarsydda Tillväxtprogram arbetar vi för att ge våra företag de bästa möjliga förutsättningar att lyckas, säger Sandra Ruuda, vd för Företagsfabriken, som är Kronobergs företagsinkubator.

Den hjälp vinnaren får i Tillväxtprogrammet motsvarar ett värde på upp till 100 000 kronor. Programmet sträcker sig upp till 30 månader. Där får företagen affärsrådgivning, utbildningar, workshops och möjlighet att söka Kronanlånet.

Man tävlar genom att skicka in information om sitt företag eller sin affärsidé på Företagsfabrikens hemsida. Bidragen bedöms sedan utifrån tillväxtpotential. Vinnarna de första två tävlingarna har varit Johan Sundh med Rentbike och Pooya Yousefi med Solution Valley AB.hans nilsson