NYHETER 2020-3-31 KL. 18:23

Countryfestivalen på Palladium skjuts fram till november

Av Hans Nilsson

Countryfestivalen på Palladium skjuts fram till november
Växjö Country Roots Festival helgen den 18 april ställs in efter beslut av styrelsen: Lasse Lindell nere till vänster, Anders Andersson uppe vänster, Mats Sturesson och Leif Carlsson. Foto: Privat

VÄXJÖ. Den planerade countryfestivalen helgen den 18 april på Palladium i Växjö är framskjuten till den 14 november i år. - Coronaviruset ställer till det, men vi hoppas kunna bjuda på fin musik i samma lokal den 14 november istället, säger Leif Carlsson i Växjö Country Roots Festival.
För sex år sedan arrangerades Växjö Country Roots Festival för första gången. Det skedde på Palladium.
Festivalen har lockat en publik på ett par hundra personer varje år från hela Småland, Skåne och till och med Danmark.

Den här countryfestivalen har bjudit på amerikansk folkmusik, blues, hillbilly, honky tonk, bluegrass och country. Det har varit både svenska och amerikanska artister som har uppträtt.
I år var nyheten att Växjö Country Roots Festival skulle ha ett samarbete med Kafé de Luxe, med en countryhelg över tre dagar.
Man skulle inleda med konsert med countryband på Kafé de luxe den 17 april. Sedan skulle själva festivalen äga rum på Palladium lördagen den 18 april och avslutas med en spelning på Villa de luxe under natten till söndagen.
Men det blir inget av det. Coronaviruset sätter käppar i hjulet.

Nyligen tog styrelsen i Växjö Country Roots Festival med Lasse Lindell, Anders Andersson, Mats Sturesson och Leif Carlsson beslut om att ställa in hela festivalen den 17-18-19 april.
- Det hade varit helt omöjligt att arrangera den här festivalen. Vi är en ideell föreningen och det här knäcker inte föreningen ekonomiskt, men det blir ett hack i verksamheten och det är väldigt tråkigt att behöva ställa in. Vi har jobbat med det här sedan i augusti 2019 och allt var klart, säger Leif Carlsson.
Istället har man skjutit fram festivalen till den 13-14-15 november med samma artister som var bokade till i april: Seven Foot Frank and Cousin Luke, Western Toneflyers, Blue Mountain Boys, Pilgrim, The Black Mule, Marcus Svensson och Surprise.
- Vi hoppas att världen blir bra igen och att det går att genomföra festivalen i november i samarbete med Kafé de luxe då istället, säger Leif Carlsson.hans nilsson


PÅ STARTSIDAN JUST NU

Fler nyheter