Klik venligst
NYHETER 2020-3-13 KL. 17:45

Corona stoppar stormöte med anhöriga: "Vi kan inte riskera att smittan sprids till äldre"

Av Hans Nilsson

 Corona stoppar stormöte med anhöriga:
Anhörigföreningen i Växjö med ordföranden Helen Hellkvist och Eivor Johansson i styrelsen ställer in det planerade stormötet på Stadsbiblioteket den 16 mars på grund av corona. Foto: Hans Nilsson


VÄXJÖ. Anhörigföreningen i Växjö kallade till stormöte på Stadsbiblioteket den 16 mars - men på grund av corona ställs mötet in.
- Vi kan inte riskera att smittan sprids till äldre och anhörigvårdare, säger Helen Hellkvist, ordförande i föreningen.
Lokaltidningen skrev nyligen om att Anhörigföreningen bjöd in till stormöte måndagen den 16 mars i Galaxen på stadsbiblioteket i Växjö.
På plats skulle regionstyrelsen ordförande Mikael Johansson(M) och Ulf Hedin(M), ordförande i omsorgsnämnden, svara på frågor ur ett anhörigperspektiv. De skulle även informera om det nya lasarettet och Hovs park.
Ordföranden i föreningen, Helen Hellkvist och Eivor Johansson i styrelsen hoppades att ett 100-tal personer skulle komma. En tanke med mötet var att deras arbete i föreningen skulle uppmärksammas och få mer stöd.
Men nu meddelar föreningens ordförande att man har tagit beslutet att ställa in mötet på obestämd tid, trots att man förväntade sig 100 personer på mötet.
Vilket är långt färre än de 500 personer som är satt som gräns för allmänna sammankomster och offentliga tillställningar som nu är förbjudna på grund av coronasmittan. Detta efter beslut av regeringen den 11 mars, om denna förordning.
- Det är många äldre personer som är mer sårbara för corona som skulle ha kommit på mötet. De skulle ju sedan ha gått hem till redan sjuka anhöriga och vi vill inte riskera att corona sprids, förklarar Helen Hellkvist och fortsätter:
- Mikael Johansson och Ulf Hedin tyckte att det var ett bra beslut av oss att ställa in mötet. Förhoppningsvis kan vi ordna ett sånt här möte längre fram.


PÅ STARTSIDAN JUST NU

Fler nyheter

SENASTE NYTT

Fler nyheter

MEST LÄSTA NYHETER