NYHETER 2020-3-24 KL. 14:35

Citysamverkans vd: ”Vi måste försöka leva normalt och gå ut och handla och äta”

Av Hans Nilsson

Citysamverkans vd: ”Vi måste försöka leva normalt och gå ut och handla och äta”
- Är man sjuk ska man stanna hemma, men om man inte är det och inte tillhör någon riskgrupp måste man försöka leva normalt och gå ut och handla och äta, säger Nils-Petter Nilsson, vd och centrumledare på Växjö citysamverkan.

VÄXJÖ. Rädslan för corona sätter djupa spår i Växjö citys butiker och restauranger med färre kunder och gäster den senaste tiden.- Det är ett allvarligt läge och man ska idka varsamhet, men vi kan inte låta oss lamslås. Vi måste försöka leva normalt och gå ut och handla och äta, säger Nils-Petter Nilsson, vd och centrumledare på Växjö citysamverkan.
Förra onsdagen meddelade regeringen att 500 personer är gränsen för allmänna sammankomster och offentliga tillställningar på grund av coronasmitta.
Efter det har något hänt med flödet av människor i city i Växjö. Det syns på de 25 noder Växjö citysamverkan har på olika platser i centrum för att mäta flödet av människor.
- Sedan förra veckan har flödet av människor i city i Växjö minskat med 20 procent. Så det är klart att butiker och restauranger tappar folk, förklarar Nils-Petter Nilsson.
- Samtidigt ser jag många som går ut och äter och handlar och jag själv gör både det och går på gym och tränar. Det handlar om sunt förnuft.
- Är man sjuk ska man stanna hemma, men om man inte är det och inte tillhör någon riskgrupp måste man försöka leva normalt. Annars går vi in i domedagen. Man ska följa råden och tvätta händerna, inte krama folk eller ta i hand.

Även om läget är allvarligt vill Nils-Petter Nilsson inte se för mörkt på situationen. Han påpekar att nöden är uppfinningens moder.
- Jag försöker se det positiva i allt, jag hoppas att man vågar tänka utanför boxen. Både butiker och restauranger tvingas se över sina försäljningskanaler och finna nya sätt att göra affärer.
I den här andan har Nils-Petter Nilsson och Växjö citysamverkan nu inlett ett samarbete med butiken Cykel och Fritid i Bländapassagen.
- Vi får låna två elcyklar av dem för att köra ut beställningar till kunder med, det är i en liten skala och det är jag och den lokala handeln som ska sköta det.
- Det är för folk som inte kan ge sig ut på stan, de kan då prata med sin favoritbutik och be om hemleverans så ska vi försöka lösa det så gott vi kan, förklarar han.

hans nilsson


PÅ STARTSIDAN JUST NU