NYHETER 2021-11-16 KL. 14:00

Citysamverkan och Linnéuniversitetet i samarbete

Av Josefin Petersson

Citysamverkan och Linnéuniversitetet i samarbete
Förra veckan fick studenterna presentera sina idéer på Palladium inför lärare, Cityföreningen och några av företagen. Foto: Josefin Petersson

VÄXJÖ. Citysamverkan har årligen ett samarbete med marknadsföring studenterna på Linnéuniversitetet. Genom åren har de haft lite olika teman på samarbetena, det har varit alltifrån platsutveckling eller som nu i år då de har jobbat med upplevelsebaserad konsumtion i butikerna. Det de vill göra är att kunna applicera nya teorier i verkligheten och se och integrera de unga, Citysamverkan försöker vara lyhörda och se vad som är på gång.
Årets projekt handlade om upplevelsebaserad konsumtion i butikerna och hur de kan förbättre butikerna för kunderna, allt från utseendet i butiken till utseedet på entrén från gatan. Butikerna som i år medverkade i sammarbetet var Butchers Burgers, Söders Blommor, Padel Nuestro, Nordic Welness, Moshi Moshi, Kafe de lux, Busfrö, Brothers, Oas, Hantverket, SoHo, Jeansbolaget, Skai och Olympen Träningscenter.
– Dels är det kul för studenterna att få applicera sina arbeten och teorier i praktiken, samtidigt som det är nyttigt, bra för nätverket samtidigt som de får en känsla för staden. Samtidigt som det är bra för mig som statsutvecklare och alla mina medarbetare, säger Nils-Petter Nilsson, VD och centrumledare på Växjö Citysamverkan AB.

Nils-Petter Nilsson berättar att det har varit till nytta för Växjö centrum, det handlar om att plocka guldkornen ur det. De bästa tankarna, idéerna och förslagen är någonting som de har med sig i diskussionerna om stadsutvecklingen och förhoppningen är också att många av butikerna ska kunna ha nytta av idéerna och kunna implementera dem i butikerna. Detta är även ett sammarbete som Citysamverkan och Linnéuniversitetet hoppas kunna fortsätta med flera år framöver.

Josefin Petersson