NYHETER 2020-2-7 KL. 14:17

Chottans Hundtrim har flyttat in i Smådjursdepån

Av Hans Nilsson

Chottans Hundtrim har flyttat in i Smådjursdepån
Charlotte Orre är ett mycket känt namn inom hundvärlden. Hennes hund Marwa, en riesenschnauzer på fyra år, är nog nästan lika känd som matte. Foto: Hans Nilsson

VÄXJÖ. I många år fanns Chottans Hundtrim på Mårdvägen, men sedan i oktober har Charlotte Orre sin verksamhet en trappa upp i den nya Smådjursdepån på Hjalmar Petris väg 36. - Det är jättebra att vara här, det är win-win för mig och Smådjursdepån, säger hon.
Charlotte Orre är ett mycket känt namn inom hundvärlden. Hennes hund Marwa, en riesenschnauzer på fyra år, är nog nästan lika känd som matte.
- Ja, Marwa är ju Sveriges mest vinstrika hund i den här rasen, berättar Charlotte Orre.
Charlotte Orre är från Stockholm från början och hon har hållit på med hunduppfödning av dvärgschnauzer sedan 1980-talet.

Dessutom åker hon runt i hela Europa och dömer i utställningstävlingar för schnauzer och flera andra raser under svenska kennelklubben.
För tio år sedan öppnade hon Chottans Hundtrim i Värmland där hon bodde då. När hon flyttade till Växjö 2012 fortsatte hon med det i en lokal på Mårdvägen i Västra Industriområdet.
- Jag erbjuder en lugn och trygg miljö för hundarna som kommer till mig för klippning, badning och trimning, och jag har fem hundar per dag. Totalt runt 400 kunder, säger hon.

Det var ägarna av Smådjursdepån som frågade Charlotte Orre om hon ville flytta in med Chottans Hundtrim i lokalerna.
- Vi kände inte varandra, men jag gillade deras koncept. Jag trivs jättebra här, nu har jag arbetskamrater, säger Charlotte Orre.
- Jag kan dessutom föreslå mina kunder att de ska besöka personalen på Smådjursdepån och få hjälp med hunden, till exempel om jag hittar en knöl på hunden. Och de kan tipsa om att jag finns i huset, det blir win-win.


hans nilsson

PÅ STARTSIDAN JUST NU