NYHETER 2021-10-20 KL. 20:45

Chef i Växjö kommun kan bli Sveriges bästa chef i vård och omsorg

Av Josefin Petersson

Chef i Växjö kommun kan bli Sveriges bästa chef i vård och omsorg
Seila Mujic, rehabchef i Växjö kommun. Foto: Privat

VÄXJÖ. I Växjö finns det en chef som har chansen att hedras med Guldkransen 2021. Ett pris som delas ut till Sveriges bästa chef inom vård och omsorg. Nomineringar har kommit in från Sveriges många vård- och omsorgsarbetsplatser. En jury har vaskat fram 15 chefer som har chansen att vinna när Guldkransen delas ut i en digital prisutdelning den 21 oktober kl 15.
Det är, Seila Mujic, rehabchef i Växjö kommun. I nomineringen av henne kan man läsa, Trots sin unga ålder har hon lyckats behärska en stor verksamhet, mitt i en pandemi, och ändå behållit fokus på medarbetare, kunder, och bolagets framgång. Hon har sett och lyssnat till varenda anställd och även beaktat varenda omsorgstagares synpunkt. Vi tror att mycket handlar om att Seila sällan gör något på rutin, utan i stället arbetar med hjärta och enorm precision.
De övriga nominerade till Guldkransen 2021 finns i Jönköping, Stockholm, Örebro, Skåne, Södermanland, Gävle, Sundsvall och Munkedal.

Guldkransen är en utmärkelse som handlar om att lyfta fram förebilder som inspirerar och ger kraft i sina verksamheter samt till nuvarande och framtida chefer. Bakom utmärkelsen står Ledarna inom vård och omsorg, LiVO, en branschförening inom fackförbundet Ledarna.
– Med utmärkelsen vill vi synliggöra vad ett gott ledarskap betyder för alla: medarbetare, patienter/brukare och arbetsgivare, säger Yvonne Rundgren styrelseledamot i LiVO och projektledare för Guldkransen.
Med Guldkransen vill LiVO uppmärksamma chefsrollen och bidra till att öka chefsyrkets attraktionskraft.

Priset delas ut till en ledare inom vård och omsorg som med små eller stora medel förändrat sin verksamhet och bidragit till en positiv utveckling för brukare och medarbetare.
Juryn består av Cissi Elwin, chefredaktör på tidningen Chef, Örjan Björklund, redaktionschef Dagens Samhälle, Lotta Dellve, forskare och professor i arbetsvetenskap, Göteborgs universitet, Karin Francke, ledarutvecklare, Lena Törnfeldt, vinnare Guldkransen 2020, verksamhetschef, region Östergötland.


Josefin Petersson