Klik venligst
NYHETER 2020-3-12 KL. 14:55

Byggherren: ”Smidigt att få tag på mark i Alvesta”

Av Hans Nilsson

Byggherren: ”Smidigt att få tag på mark i Alvesta”
Lektum Fastigheter i Växjö är en av de privata byggherrar som har stor nytta av den heta byggmarknaden i Alvesta. De planerar för tre stora huskroppar intill varandra på Spåningslanda med totalt 84 lägenheter. Ilustration: Lektum Fastigheter

ALVESTA. Byggföretaget Lektum Fastigheter är snart klara med 28 lägenheter på Spåningslanda - nu vill de dessutom bygga runt 40 hyreslägenheter mitt inne i centrala Alvesta.
Lektum Fastigheter i Växjö är en av de privata byggherrar som har stor nytta av den heta byggmarknaden i Alvesta.
De planerar för tre stora huskroppar intill varandra på Spåningslanda med totalt 84 lägenheter, varav de 28 första ska stå klara för inflyttning i juli i år.
De ska med andra ord bygga 56 lägenheter till på området, och de har redan byggt sex villor och ska bygga ytterligare tre villor på Spåningslanda.
Men Lektum har ännu mer på gång i Alvesta.
- Vi ritar på flerbostadshus som ska byggas mitt i centrala Alvesta. Jag vill inte avslöja exakt var det är, men planen är 35 till 40 hyreslägenheter, vi ska lämna in det till kommunen den här veckan.
Bara på Spåningslanda bygger Lektum för 120 miljoner kronor nu och blir det nya bygget av i centrum handlar det om ytterligare uppåt 50 miljoner kronor.
- Det som är bra med Alvesta är att det är smidigt att få tag på mark här. Om man vill bygga i Växjö måste man investera stora pengar i arkitekttävlingar för att vinna en upphandling och sedan blir det kanske inget av det. Här i Alvesta vet vi att vi får bygga, dessutom är jag från Alvesta och har mycket kontakter här, säger Gustaf Karlsson.
hans nilsson


Lektum Fastigheter i Växjö är en av de privata byggherrar som har stor nytta av den heta byggmarknaden i Alvesta. De planerar för tre stora huskroppar intill varandra på Spåningslanda med totalt 84 lägenheter.. Ilustration: Lektum Fastigheter


PÅ STARTSIDAN JUST NU

Fler nyheter

SENASTE NYTT

Fler nyheter

MEST LÄSTA NYHETER