Klik venligst
NYHETER 2020-2-28 KL. 16:28

Bökig tågsommar väntar tusentals resenärer på kust-till-kust

Av Hans Nilsson

Bökig tågsommar väntar tusentals resenärer på kust-till-kust
Tågresenärer i Växjö och Alvesta som åker kust-till-kust till Göteborg i sommar kan räkna med en bökig resa. Foto: Hans Nilsson

VÄXJÖ/ALVESTA. Tusentals tågresenärer i Växjö och Alvesta som åker kust-till-kust till Göteborg i sommar kan räkna med en bökig resa. Sträckan Limmared-Borås stängs av för banarbete från mitten av juni till mitten av augusti och ersätts med buss - i nära två veckor under den tiden gäller samma sak för Alvesta-Värnamo.- Jättetråkigt att det blir så, men Trafikverket måste sköta underhållet av spåren, säger Anton Almqvist-Källén, presskommunikatör på SJ.
Tågresenärer i Växjö och Alvesta på kust-till-kust mellan Kalmar och Göteborg i sommar får det kämpigt.
Trafikverket har nämligen flaggat för att det ska göras banarbete på två sträckor mellan Alvesta och Borås.
Tågsträckan Limmared-Borås kommer vara avstängd från 17 juni till 16 augusti, med ersättningsbuss mellan Limmared och Borås.
Men enligt planen kommer det även ske banarbete på sträckan Alvesta-Värnamo från 15 juli till 26 juli, med bussar även där som ersätter tågen för resenärerna.
Det innebär att om man åker kust-till-kusttåg mellan den 17 juni och 16 augusti från Växjö till Göteborg måste man först byta från tåg till buss i Alvesta och åka med den till Värnamo.
I Värnamo får man sedan ta tåget till Limmared, men där är man tvungen att hoppa på ännu en ersättningsbuss som kör till Borås där man åter kan gå på ombord på ett tåg som kör mot Göteborg.
- Vi beklagar att det blir bökigt för resenärerna med de här ersättningsbussarna. Men det ser ut att bli så här en period i sommar enligt Trafikverkets planerade banarbete. I nuläget är det oklart om det istället kan gå en ersättningsbuss hela vägen mellan Alvesta och Borås, säger Anton Almqvist-Källén, presskommunikatör på SJ.
SJ väntar fortfarande på en bekräftelse från Trafikverket exakt på hur upplägget blir med banarbetet på de här sträckorna.
Men löftet från SJ är att det ska finnas ersättningsbussar på de sträckor där tåget inte kan köra på grund av banarbete.
- Det kommer bli knökigt för tågresenärerna i sommar på de här sträckorna, men åtgärderna som Trafikverket gör för att förbättra den svenska infrastrukturen kommer innebära att det på sikt blir en bättre och mer robust järnväg , säger Anton Almqvist-Källén.


hans nilsson


PÅ STARTSIDAN JUST NU

Fler nyheter

SENASTE NYTT

Fler nyheter

MEST LÄSTA NYHETER