Klik venligst
NYHETER 2021-6-19 KL. 12:02

Blomsterlandet flyttar till Grand Samarkand: ”Våra växter och blommor måste ha ljus”

Av Hans Nilsson

Blomsterlandet flyttar till Grand Samarkand: ”Våra växter och blommor måste ha ljus”
Våren 2022 flyttar Blomsterlandet från Teleborg till Grand Samarkand. - Teleborg är ett jättebra läge för Blomsterlandet, men det känns ändå spännande med Grand Samarkand, det händer mycket där, säger Niklas Andersson, butikschef. Foto: Hans Nilsson

VÄXJÖ. När Famera Fastigheter presenterade planerna på att bygga 600 lägenheter över butikerna valde Blomsterlandet att flytta från Teleborg till Grand Samarkand-området.- Våra växter och blommor måste ha ljus, det skulle inte gå med det här bygget, säger Niklas Andersson, butikschef på Blomsterlandet på Teleborg.
Blomsterlandet har funnits på Teleborg i 22 år med Niklas Andersson som butikschef i lika många år. Men våren 2022 flyttar Blomsterlandet till affärsområdet vid Hejaregatan på andra sidan Grand Samarkand.
Det är i den butik där det har varit skobutik som Blomsterlandet ska flytta in. Taket till den fastigheten ska byggas om så att den släpper in ljus åt växterna och blommorna.

Det så livsnödvändiga ljuset är också orsaken till att ledningen för Blomsterlandet har beslutat att butiken på Teleborg ska flyttas till Grand Samarkand-området.
- Vi har en utegård och tak i butiken som släpper in ljus, vi är helt beroende av det. Man kunde inte hitta en bra lösning för oss med bygget av lägenheterna över vår butik. Eftersom Famera har sagt att man kommer att bygga lägenheterna på Willys Teleborg på sikt så ansåg vi att det var ett bra läge att flytta, förklarar Niklas Andersson på Blomsterlandet.
Nästa år går flytten av Blomsterlandet med Niklas Andersson och de 15 anställda till ett område som är stekhett.
- Teleborg är ett jättebra läge för Blomsterlandet, det går mycket bra för oss här. Men det känns ändå spännande med Grand Samarkand-området, det händer mycket där.
- Jag tror att vi kan få många nya kunder där. Folk som bor i Öjaby och Alvesta till exempel, de åker kanske inte till Teleborg så ofta för att handla. Men de är ofta på Grand Samarkand, säger Niklas Andersson.
hans nilsson- Vi har en utegård och tak i butiken som släpper in ljus. Våra växter och blommor måste ha ljus, det skulle inte gå med Fameras bygge över vår butik, säger Niklas Andersson, butikschef på Blomsterlandet på Teleborg. Foto: Hans NilssonBlomsterlandet har funnits på Teleborg i 22 år med Niklas Andersson som butikschef i lika många år. Men våren 2022 flyttar Blomsterlandet till Grand Samarkand. Foto: Hans Nilsson