NYHETER 2021-10-21 KL. 14:00

BeatUS plays The Beatles kommer till Thalia

Av Josefin Petersson

BeatUS plays The Beatles kommer till Thalia
Foto: Mamalia AB

ALVESTA. Den 12 november kommer föreställningen BeatUs plays The Beatles till Thalia i Alvesta, den kvällen medverar även en grupp ungdomar från Kulturskolan i Alvesta som ska agera förband. Publiken kommer under föreställningens gång att bjudas både på The Beatles musik och historier.
– Lars Risberg, Roine Johansson, Lars Wikström och Michael Nilsson, står normalt bakom Robert Wells i alla hans scenproduktioner. Ibland tar de ledigt för att hylla sina stora idoler. De kommer att spela The Beatles musik och berätta om personerna och deras liv. De har precis samma instrument som The Beatles, enligt mig låter de precis som originalet, säger Ann-Cathrine Berger, Alvesta Teaterförening.

Utöver detta har Alvesta Teaterförening etablerat en kontakt med kulturskolan i Alvesta, några elever därifrån bildar ett band för kvällen och fungerar som förband till den stora föreställningen BeatUS plays The Beatles.

Förra veckan släpptes biljetterna i ett nytt biljettsystem.
– Nu kan man köpa biljetter via nätet och via något som heter Nortic. Men man kommer fortfarande att kunna få hjälp med att köpa biljetter på Alvesta bokhandel, men då får du betala en avgift för att personalen hjälper dig att boka via Nortic, säger Ann-Cathrine Berger, Alvesta Teaterförening.

Till föreställningen de hade den första oktober med Tage och Monica sålde de 186 biljetter och fick samtidigt 86 nya medlemmar till föreningen och är i dagsläget totalt 220 medlemmar.

Sedan har de planerat in en familjeföreställning som heter Äventyret och spelas av en duo som heter Lilla Vilda Teatern. Den är planerad till den 30 januari 2022.

Josefin Petersson