NYHETER 2020-9-14 KL. 14:04

Bästa sommaren i Liljas historia: ”Fantastiska siffror”

Av Hans Nilsson

Bästa sommaren i Liljas historia: ”Fantastiska siffror”
- Liljas har funnits sedan 1928 och vi har aldrig tidigare sålt så bra under en sommar som i år. Jag är glad över att vara vd för det här företaget, säger Oscar Cullberg på Liljas Personbilar AB. Foto: Hans Nilsson

VÄXJÖ. Liljas Personbilar AB som säljer nya och begagnade bilar, bland annat i Växjö, har haft sin bästa sommar någonsin försäljningsmässigt. - Vi hade all time high i somras, och det går fortsatt bra för oss. Jag är glad över att vara vd för det här företaget, säger Oscar Cullberg på Liljas Personbilar AB.
När coronakrisen slog till i mars valde ledningen för Liljas Personbilar att inte permittera sin personal.

Företaget behöll alla sina totalt 270 anställda i Växjö, Kalmar, Tingsryd, Emmaboda och Nybro. Varav 100 finns i Växjö.
- Vi fick en dipp i början av corona och tappade 20 procent av bilförsäljningen under mars. Det är klart att vi pratade om permittering, men vi är måna om våra personal. Vi tycker att vi har en fantastisk personal, säger Oscar Cullberg, vd för Liljas samtliga enheter.
- Vi såg också att vi hade ett bra bokningsläge på våra verkstäder. Dessutom fick vi en känsla att folk skulle hålla sig hemma i Sverige på semestern på grund av corona och att många skulle satsa på att köpa en ny bil.
Därför valde Liljas att behålla alla säljare och tekniker. Man såg även till att bygga lager med bilar.

Det här visade sig vara ett smart drag. För det blev rena köpruschen till Liljas i somras i Växjö och de andra orterna där företaget säljer bilar av märkena Volvo, Dacia och Renault.
- Vi hade ett bra utbud, stor tillgång och personal på plats. Det blev ett vinnande koncept, säger Oscar Cullberg.

I november förra året satte Liljas upp målet att sälja totalt 1 365 bilar i juni, juli och augusti 2020. Men det slutade med att man sålde 1 583 bilar de tre månaderna, varav 1 200 var begagnade.
- Det är helt fantastiska siffror. Liljas har funnits sedan 1928 och vi har aldrig tidigare sålt så bra under en sommar som i år, förklarar Oscar Cullberg och fortsätter:
- Man kan ju jämföra med juli förra sommaren till exempel. Då sålde vi 436 bilar, men under juli i år sålde vi 618 bilar. Det är en ökning på nästan 200 sålda bilar.

Det har gått så bra att Liljas till och med har nyanställt fyra tekniker sedan i våras. Nu söker man också fler tekniker till Växjö. För det fortsätter att gå bra för företaget och man får nu även snabba leveranser från Volvo i Torslanda.
- Vi har ett väldigt bra bokningsläge på våra verkstäder och det ser väldigt bra ut inför hösten med fortsatt bra försäljning. Det ser ut som att vi går mot ytterligare ett bra år.
- Men man ska vara ödmjuk inför den rådande situationen, man vet inte hur det ser ut framöver. Det kan förändras snabbt, påpekar Oscar Cullberg.

hans nilsson


- Vi har ett väldigt bra bokningsläge på våra verkstäder och det ser väldigt bra ut inför hösten med fortsatt bra försäljning. Men man ska vara ödmjuk inför den rådande situationen, påpekar Oscar Cullberg, vd för Liljas. Foto: Hans Nilsson- Liljas har funnits sedan 1928 och vi har aldrig tidigare sålt så bra under en sommar som i år. Jag är glad över att vara vd för det här företaget, säger Oscar Cullberg på Liljas Personbilar AB. Foto: Hans Nilsson


PÅ STARTSIDAN JUST NU