Klik venligst
NYHETER 2020-11-28 KL. 11:34

Barnföreställning skjuts fram till våren

Av Hans Nilsson

Barnföreställning skjuts fram till våren
Den 24 januari skulle "Doktor Kling och Syster Violina" ha spelats i Folkets Hus i Alvesta med Per Dunsö och Anna Lahmer. - Det går bara inte som det är nu, konstaterar Anne-Cathrine Berger i Alvesta Teaterförening. Foto: Pressbild

ALVESTA. Det blir ingen föreställning den 24 januari i Folkets Hus med ”Doktor Kling och Syster Violina”.
- Vi skjuter fram den till mars eller april 2021, säger Anne-Cathrine Berger i Alvesta Teaterförening.
Pandemin slår hårt mot alla evenemang nu. Men Alvesta Teaterföreningen hann i alla fall genomföra Björn Afzeliushyllningen ”Så vill jag bli” innan de skärpta restriktionerna om högst åtta personer kom.

Två föreställningar spelades samma dag den 7 november då regeln fortfarande var högst 50 personer. Det blev en succé för konsertföreställningen med Björn Afzelius musik där man fick höra flera av hans kända låtar och anekdoter och tankar.
- Ja, det blev en jättesuccé, det måste man säga. Det kom 45 personer på första och 35 på andra föreställningen, säger Anne-Cathrine Berger, vice ordförande i Alvesta Teaterförening.
Sedan tidigare var komedin ”Tralala - om helvetet vi kallar livet” med Teater Allan som skulle spelats den 25 november inställd.

Nu var planen att inleda 2021 med en barn- och familjeföreställning. Det är en tradition i Alvesta Teaterförening att börja varje år på det viset och det brukar locka mycket folk.
Den 24 januari skulle ”Doktor Kling och Syster Violina” från Musik i Blekinge ha spelats med Per Dunsö och Anna Lahmer för barn i åldern 4 till 8 år.
Den nu 71-årige Per Dunsö är från Ronneby från början, men har bott och arbetat i Malmö i många år. Han är bland annat känd från barnprogrammet ”Solstollarna” på Sveriges Television som han gjorde ihop med Ola Ström i mitten av 1980-talet. På 70-talet samarbetade han med Ronny Danielsson och gjorde barnradioprogram, bland annat serien ”Doktor Kling och syster Violina”.
Det är denna föreställning med Doktor Kling och Syster Violino, som tar emot vimsiga visor och krassliga instrument i musikkliniken, som inte kommer att framföras i januari.
- Nej, det går bara inte som det är nu med de nya restriktionerna och smittan. Vi kan inte ta in åtta personer på en barn- och familjeföreställning, konstaterar Anne-Cathrine Berger.
- Men vi ställer inte in det, utan vi skjuter fram det till mars eller april. Och så hoppas vi på att det går att genomföra det då, men det är ju inte säkert att det går då heller, lägger hon till.
Alvesta Teaterförening tappar viktiga publikintäkter på inställda föreställningar och i nuläget ser det ovisst ut med hur det blir med föreställningarna våren 2021, men Anne-Cathrine Berger vill inte ge tappt.
- Jag är hoppfull, det ska mycket till att vi i teaterföreningen ger upp. Vi har inte diskuterat något annat än att vi ska kämpa vidare, säger hon.hans nilsson