NYHETER 2022-5-6 KL. 17:05

Axel Rööst intervjuades i TV4 om sin debutroman

Av Hans Nilsson

Axel Rööst intervjuades i TV4 om sin debutroman
Axel Rööst, 12 år, från Växjö blev intervjuad om sin debutroman "Rebellernas kamp" i direktsändning i Efter fem på TV 4. - Det var lite skakigt, men jag är inte så nervös av mig, säger han. Foto: Skärmdump på TV4:s hemsida

VÄXJÖ. Den 12-årige romandebutanten Axel Rööst från Växjö som Lokaltidningen skrev om nyligen har nu även uppmärksammats av TV 4. I ett inslag i Efter fem på TV 4 blir han intervjuad om sin debutroman ”Rebellernas kamp” i direktsändning inför flera hundra tusen tittare.
- Det var spännande och roligt att vara med i TV, tycker Axel Rööst.
Enbart 12 år gammal ger Axel Rööst ut sin första roman, ”Rebellernas kamp”.
En stor del av boken har han suttit och skrivit på Bönan & Mustaschen på Storgatan i Växjö.

Lokaltidningen skrev en artikel om detta som TV 4:s program Efter fem uppmärksammade i måndags i ett inslag de kallar för Sverigesvepet.
TV4 gjorde en intervju med Axel Rööst om hans bok och han fick läsa ur boken inför TV-tittarna. Bättre reklam för en ny bok går knappast att tänka sig.
Efter att ha tittat på inslaget i TV4 kan Lokaltidningens reporter intyga att det gick väldigt bra. Det såg ut som att Axel hade varit med i TV flera gånger.
- Det var lite skakigt, men det gick ganska bra ändå. Jag är inte så nervös av mig, säger Axel till Lokaltidningen.
- När de ringde mig och frågade om jag ville vara med i TV blev jag fascinerad. Det hade jag ju inte trott att det skulle hända. Men det är kul, nu är det folk som kommer fram till mig på stan och säger att de har läst om mig och sett mig på TV.

På valborg hade han sin release-fest av ”Rebellernas kamp” på Bönan & Mustaschen.
- Det gick jättebra, det kom mycket folk och vi sålde slut på böckerna vi hade med oss, berättar Axel.
Första upplagan av ”Rebellernas kamp” är slutsåld. Nu kommer man trycka upp fler böcker. All uppmärksamhet har gett Axel mer näring till författandet.
- Det får bli en uppföljare på ”Rebellernas kamp”, jag har börjat skissa på det nu, avslöjar han.

hans nilsson